Noi fonduri de investiții de 2 miliarde dolari pentru firme IT, prin Index Ventures

Poza-finantare.jpg

Startup-urile și firmele IT mai mari vor putea obține finanțări de capital de risc prin două noi fonduri în valoare totală de 2 miliarde de dolari, lansate joi de compania de investiții Index Ventures, cu sedii la San Francisco, Londra și Geneva.

800 de milioane de dolari sunt alocați fondului „Index Ventures 10”, axat pe runde de investiții de serie A și mai mici, în startup-uri de tehnologie. Rundele de serie A sunt considerate a fi de regulă în jurul a 4-7 milioane de dolari și pot ajunge la 15 milioane de dolari.

1,2 miliarde de dolari vor fi distribuiți prin „Index Growth 5”, destinat investițiilor în companii IT cu experiență, aflate în expansiune globală.

„Suntem mândri că am strâns 2 miliarde de dolari în noi fonduri pentru a susține generația următoare de antreprenori” – spun cei de la Index Ventures.

De-a lungul timpului, Index Ventures a investit în startup-uri de tehnologie, care au ajuns în prezent giganți IT, cum ar fi Facebook, Dropbox, Deliveroo, Etsy, OZON.ru, Patreon, TransferWise, Robinhood.

Pentru mai multe detalii accesați acest link. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.