Noi modificari la Programul Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri

cec_plata.jpg

cec_plataGuvernul a adoptat o hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Programului Mihail Kogalniceanu, prin care se prevede ca subventia de dobanda si garantia pot fi accesate atat cumulat, cat şi separat.

Hotararea adoptata de Guvern introduce, la nivelul normelor metodologice a dispozitiilor aferente Programului Mihail Kogalniceanu, o abordare separata a celor doua facilitati: subventia de dobanda si garantia.

Astfel, beneficiarii Programului pot accesa cele doua facilitati atat cumulat, cat si separat.

In conditiile in care garantia nu este considerata ajutor de stat, reglementarea posibilitatii de a accesa garantia de stat, distinct de ajutorul de minimis, permite IMM-urilor sa fie declarate eligibile pentru componenta de garantare si sa contracteze o finantare fara dobanda subventionata, beneficiind totusi de o garantie din partea statului.

De asemenea, Hotararea va asigura subventionarea integrala a dobanzii, pentru IMM-urile declarate eligibile.

Potrivit informaţiei de presa publicate pe site-ul Guvernului, adoptarea acestui act normativ este de asteptat sa imprime un ritm sustinut de crestere a activitatii de acordare de garantii in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu, avand consecinte benefice asupra activitatii IMM-urilor.

Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici şi mijlocii au fost aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 682/2011.

Documente anexate
Noile norme metodologice
OUG 60/2011

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.