Noi reglementari privind cheltuielile de cercetare-dezvoltare la care se pot aplica deduceri suplimentare

investitii.jpg

investitiiMinisterul Finantelor a modificat notiunea de cheltuieli de cercetare dezvoltare- carora li se va aplica facilitatile fiscale de deducere suplimentara de 50%.  Mai concret, la determinarea impozitului pe profit se acorda o deducere fiscala suplimentara in procent de 50% din valoarea cheltuielilor de cercetare dezvoltare.

In plus,  aparatura si echipamentele utilizate in activitatile de cercetare-dezvoltare beneficiaza de utilizarea metodei amortizare accelerata.

Activitatile de cercetare-dezvoltare eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la determinarea profitului impozabil trebuie sa fie cuprinse intr-un proiect si sa fie din categoria cercetarii industriale sau a dezvoltarii experimentale. 

Cheltuielile eligibile ce se supun acestor deduceri sunt: cheltuielile cu intretinerea si reparatiile imobilizarilor corporale si necorporale, cheltuielile de exploatare, cheltuielile cu amortizarea sau cu inchirierea imobilizarilor corporale si necorporale, cheltuielile cu personalul care participa la activitati de cercetare-dezvoltare cat si cheltuielile de regie.

Sursa: stiri-actuale.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.