Nou fond de 443 milioane Euro pentru firme IT europene

It-3.jpg

Startup-urile europene de tehnologie, aflate în fază de creștere, vor putea obține noi finanțări de capital de risc, de la un fond de investiții în valoare de 443 de milioane de euro, lansat miercuri.

Fondul One Peak Growth II, lansat de firma de venture capital londoneză cu același nume, caută firme aflate în fază de scale-up, care au potențial de creștere rapidă și care vor să se dezvolte pe piețele internaționale.

Firma de investiții oferă capital de creștere, îndrumare și acces la o rețea largă de conexiuni.

Din primul său fond, One Peak I, firma de investiții europeană a finanțat, printre altele, și startup-ul medtech DocPlanner, pe care StartupCafe.ro l-a vizitat la Varșovia. În principiu, platforma polonezilor funcționează ca un fel de Booking.com dar pentru servicii medicale, făcând legătura online între doctori și pacienți.

Managing Partner David Klein said, “We have seen first-hand the emergence of a thriving European technology ecosystem over the past few years, and we are particularly impressed with the new crop of entrepreneurs who start their companies in Europe but have the ambition to win at global scale. These are the type of founders we want to partner with and support them with our sector expertise, global network, and value creation platform.”

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.