Nu permiteti ca Start-up Nation 2018 sa isi piarda esenta!

Start-up-Nation-Romania-01.png

Referitor la PROIECTUL ORDONANtEI DE URGENta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare. Prezentul document a fost initiat si sustinut de firme de consultanta, care au contribuit la buna implementare a unui numar semnificativ de proiecte din editia Start-up Nation 2017 si de potentiali beneficiari si aplicanti.

Prezentul Memoriu a fost conceput pe baza experientei practice de peste 8 ani in scrierea, implementarea si lucrul cu beneficiari de fonduri europene si nerambursabile ale fondatoarelor Startupprojects.ro si tine cont de dezbaterea publica generata pe in social media si in rândul consultantilor de publicarea spre consultare a Proiectului Ordonantei de Urgenta.

La data redactarii prezentei scrisori deschise, pe site-ul aippimm.ro este publicat, spre consultare, PROIECTUL ORDONANtEI DE URGENta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare. Adoptarea in aceasta forma a proiectului de OUG va avea efecte devastatoare asupra Programului Start-up Nation 2018. Documentul este supus consultarii publice, insa este incomplet, neinsotit de documente suport, fapt ce nu permite factorilor implicati sa formuleze puncte de vedere complete si corecte.

Consecintele modificarilor propuse de catre Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat vor indeparta Programul de obiectivele initiale si vor incuraja infiintarea de firme in detrimentul crearii si dezvoltarii unor afaceri sustenabile in domeniile de activitate in care România este competitiva.

Facem apel catre factorii decizionali pentru pastrarea esentei Start-up Nation, consecventa si asumare a raspunderii pentru declaratiile publice facute in perioada anterioara publicarii proiectului de OUG. Motivele pentru care solicitam modificarea Proiectului Ordonantei de urgenta sunt explicate si argumentate in memoriul atasat prezentei scrisori deschise.

Sursa: Petitie Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.