O firmă de venture capital fondată de Eduardo Saverin, co-fondatorul Facebook, a atras $820 milioane pentru un fond destinat investițiilor în startup-uri

Eduardo-Saverin.jpg

O firmă de capital de risc, inițiată de miliardarul Facebook Inc. , cofondatorul Eduardo Saverin și susținută de consultantul de management Boston Consulting Group, a strâns 820 de milioane de dolari pentru cel de-al doilea fond axat pe investiții în startup-uri.

Saverin a spus într-un interviu că este important pentru startup-uri că firma sa, B Capital, investește pentru a avea un impact asupra societății și pentru a gândi dincolo de doar modelele lor de afaceri.

„Suntem îngrijorați de ce poate face tehnologia, atât pozitivă, cât și negativă? Desigur, a spus el.

Facebook – în care Saverin deține încă o miză în valoare de aproape 12 miliarde de dolari, conform datelor compilate de Bloomberg – și-a apărat politicile în ceea ce privește discursul de ură, în timp ce agenții de publicitate boicotează compania de socializare și colegii săi în încercarea de a-i impinge să se prăbușească pe postări care divizează și dezinformează.

„Facebook și aceste companii și rețelele de socializare vor încerca foarte mult să-l înțeleagă”, a spus Saverin. „Spiritul este să aducă valoare lumii.”

Saverin este deschis să investească în start-up-uri legate de social media, în special întreprinderile care folosesc aplicații de chat pentru a se angaja cu clienții lor, a spus el… Mai multe detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.