O firma producatoare de incaltaminte din Iasi se listeaza pe piata AeRO

pantofi1.jpg

pantofiSC Aurora SA, o fosta companie de stat, este in prezent fabrica de incaltaminte care lucreaza exclusiv pentru piata italiana. Firma, din Targu Frumos, va intra pe sistemul alternativ de tranzactionare AeRO pentru a face rost de capitalul necesar pentru dezvoltare.

Piata AeRO ofera o vizibilitatea crescuta, acces mai facil la alte resurse de finantare precum si un exit mai usor al proprietarului fata de cazul in care compania nu este listata. Listarea la bursa a fost o decizie luata in unanimitate de catre actionari. In plus, actionarii au decis si sa contracteze o linie de credit pentru activitatea curenta, pe o perioada de cinci ani, in valoare de 200.000 euro.

Compania produce, in prezent, in sistem lohn circa 10.000 de perechi de incaltaminte lunar: „Lucram constant, numai in lohn. Avem aceleasi contracte de trei ani de zile”, ne-a declarat directorul general Ovidiu Balan. In 2013, firma producatoare de incaltaminte desfasura afaceri de aproximativ 3,3 milioane de lei, iar profitul net obtinut era de circa 2.000 lei. Numarul mediu de salariati din 2013 al fabricii era de 180 de persoane.

In urma cu 10 ani, firma producea in jur de 1,4-1,6 milioane de perechi de incaltaminte pe an, din care 98% erau exportate in Italia. Intreprinderea de incaltaminte „Aurora” a fost realizata in urma lucrarilor de investitii efectuate in perioada 1975-1976, iar capacitatea de productie prevazuta atunci in proiect era de 1,4 milioane perechi pe an, incaltaminte cu fete din inlocuitori si talpi din PVC sau cauciuc.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.