Managementul firmei sau Consultantul independent – “doctorul de urgenta” pentru situatii de criza?

De la inceputul anului, managerii companiilor au inceput sa recunoasca ca situatia generala a mediului economic se deterioreaza rapid si ca orice companie este “atinsa” si, mai devreme sau mai tarziu, se poate “imbolnavi”.

Simptome vizibile:
– diminuarea fluxului de incasari;
– diminuarea vanzarilor si a profitului;

Cauze:
– neadaptarea ofertei de produse si servicii la nevoile actuale de consum;
– ineficienta masurilor de reducere a costurilor fixe si variabile;
– inexistenta unui management al cash-ului

Solutii:
“Diagnosticul” firmei trebuie sa fie corect si apoi trebuie sa se intervina rapid cu un “tratament” eficient care “sa stabilizeze si apoi sa mentina sanatatea financiara” a companiei.

Intrebarea zilei este:
Managementul firmei sau Consultantul independent – “doctorul de urgenta” pentru situatii de criza?

Alte intrebari si raspunsuri pot fi regasite si aici sau aici. 

About Anda Racsa

Antreprenor, manager, consultant, trainer ABC Training Consulting. 19 ani practica profesionala in domeniul managementului financiar al afacerii din care 9 ani experienta ca antreprenor si manager al firmei ABC Training Consulting. Certificari profesionale: Consultant bancar – certificat de IBR si CNFPA, promotia 2010; Auditor financiar – certificat de CAFR, promotia 2009; Formator (trainer) – certificat de CNFPA, promotia 2007. Furnizez servicii de training, consultanta si asistenta antreprenoriala si manageriala: Evaluarea fezabilitatii ideii sau a afacerii in derulare, Planificarea afacerii si elaborarea planului de afaceri antreprenorial si managerial, Organizarea si coordonarea contabilitatii manageriale afacerii, Managementul costurilor si al cash-flow-ului. Periodic organizez evenimente dedicate antreprenorilor, managerilor si specialistilor – unde dezbatem subiecte specifice managementului si optimizarii afacerii si identificam solutii si oportunitati de colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.