O noua sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 “Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul porcine

porc.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta lansarea incepand cu data de 14.01.2013 a sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 “Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul porcine.

Pachetele disponibile in cadrul acestei submasuri sunt urmatoarele:

  • Pachetul 1 – Cresterea cu cel putin 10% a spatiului alocat disponibil fiecarui animal;
  • Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lux;
  • Pachetul 3 – Imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului;
  • Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa;
  • Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30% fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea in limite optime a parametrilor de microclimat;
  • Pachetul 6 – imbunatatirea conditiilor zonei de odihna.

Beneficiarii platilor acordate in cadrul Masurii 215 – sectorul porcine sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Primirea cererilor de ajutor insotite de declaratiile si angajamentele asumate de catre beneficiari se face la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarilor, in perioada 14.01.2013 – 15.02.2013.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.