O scoala din Manastirea, judetul Calarasi, va fi modernizata cu fonduri Regio

eleva.jpg

elevaIn cadrul ADR Sud Muntenia, a fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea Scolii nr. 1 din comuna Manastirea, judetul Calarasi, in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Proiectul “Reabilitare si modernizare cladire Scoala nr. 1, comuna Manastirea, judetul Calarasi” are o valoare totala de 690.161,87 lei, din care valoarea eligibila este de 623.844,87 lei (fonduri FEDR – 530.268,14 lei; fonduri de la bugetul national – 81.099,83 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 12.476,90 lei).

Contractul de finantare vizeaza imbunatatirea starii infrastructurii din unitatea de invatamant obligatoriu din comuna Manastirea.

Intr-un interval de 12 luni, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se va realiza anveloparea termica a cladirii scolii nr. 1 din comuna Manastirea, inlocuirea acoperisului tip sarpanta si realizarea rigolelor perimetrale. Prin implementarea acestui proiect se vor asigura conditii adecvate de acces la educatie si de calificare profesionala pentru cei peste 380 de elevi.

Pana in prezent, la nivelul judetului Calarasi au fost depuse in total 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educationale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, in cadrul celor doua apeluri, dintre acestea primind finantare sapte contracte, ce au o valoare totala de peste 17 milioane de lei, din care suma solicitata reprezinta peste 11,4 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.