Apelul urmărește susținerea producerii și diseminării de informații legate de politica de coeziune a UE pentru a spori conștientizarea publicului referitor la rezultatele și impactul acestei politicii asupra vieții cetățenilor europeni, în special la nivel regional.
Propunerile de proiect trebuie să ofere informații clare și cuprinzătoare, menite să ofere o imagine precisă a modului în care politica de coeziune a UE contribuie la creșterea economică, la generarea locurilor de muncă și la reducerea discrepanțelor între statele membre și regiuni. Aceste propuneri ar trebui să ilustreze și să evalueze rolul crucial al acestei politici în realizarea priorităților politice ale UE și în abordarea provocărilor actuale și viitoare pentru Europa și regiunile sale.
În cadrul acestui apel, se încurajează activități precum producerea și distribuția de materiale tipărite, multimedia sau audiovizuale, acțiuni de informare online și pe rețelele sociale, precum și organizarea de evenimente media, conferințe, seminarii și workshop-uri.
Impactul așteptat este unul amplu și pozitiv, de la creșterea conștientizării publicului larg asupra rezultatelor politicii de coeziune și a impactului acesteia asupra vieților cetățenilor europeni, până la implicarea sporită a părților interesate (autorități naționale, regionale și locale, beneficiari, mediul de afaceri, mediul academic), pentru a contribui la discuția privind viitorul politicii de coeziune și, implicit, la viitorul Europei.
Data limită de depunere este 9 ianuarie 2024.
Caștigătorii vor primii max. 300 000 EUR.
Sursa: ADR Nord Est