Oportunitati de finantare prin Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri

Elvetia_Romania.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in parteneriat cu CEC Bank, organizeaza, in data de 23 noiembrie 2017, incepand cu ora 11:00, la Hotelul Select din Slobozia, evenimentul ”Sprijinirea investitiilor IMM prin Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri”.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri este un proiect in cadrul „Programului de Cooperare Elvetiano-Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse”, program de asistenta financiara si tehnica pentru implementarea masurilor-suport nationale si transnationale finantate de Elvetia prin intermediul unor institutii publice si/sau private din Romania.

De ce sa investesti in afacerea ta?

Cu o pondere numerica de peste 99,7% din numarul total de intreprinderi, influenta IMM asupra evolutiei economice a tarii este de cca. 55 – 56% din PIB, intreprinderile mici si mijlocii constituind, in fapt, “coloana vertebrala a unei economii”. Avantajul competitiv al IMM-urilor este reprezentat de capacitatea inalta a acestora de a crea locuri de munca, de a genera bunastare in mod sustenabil, de a atenua decalajele de dezvoltare dintre judete si de a dezvolta clasa de mijloc din Romania, ca fundament al stabilitatii economice si sociale a tarii. Succesul unei intreprinderi depinde, intre altele, si de gasirea modalitatilor optime de finantare a activitatii.

Evenimentul organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat prezinta termenii, conditiile si modalitatea in care cei interesati in extinderea afacerii pe plan local pot beneficia, in cadrul programului, de un credit pentru investitii, la un cost foarte avantajos, in 8 domenii prioritare de activitate: productie; servicii medicale; turism; comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabila pentru eficientizarea propriei activitati; informatii si comunicatii; constructii; activitati profesionale, stiintifice si tehnice.

MMACA va prezenta, de asemenea, alte oportunitati de finantare a IMM prin intermediul programelor nationale derulate de minister, dedicate atat start-up-urilor, cat si companiilor cu experienta mai indelungata pe piata.

La eveniment vor fi prezenti: Paula Pirvanescu, Secretar de Stat – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Excelenta Sa Urs HERREN, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene, Mirela IOVU, Vicepresedinte CEC Bank, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai mediului de afaceri.

Sursa: aippimm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.