Orban: Dorim proceduri simplificate de procesare a cererilor de rambursare pentru fonduri europene

Uniunea-Europeana2.jpg

Romania a transmis Comisiei Europene cereri de rambursare echivalente cu circa 8,36% din fondurile structurale si de coeziune alocate tarii, pentru actualul exercitiu financiar 2007-2013. Ministrul a sustinut ca aceste cifre “arata foarte clar ca in luna martie si luna aprilie lucrurile au avansat mult“.

Ministerul Afacerilor Europene urmeaza sa propuna Guvernului, in cateva saptamani, proceduri simplificate de procesare a cererilor de rambursare pentru fonduri europene. “Intentionam sa venim cu o propunere foarte concreta in cateva saptamani la nivelul Guvernului, privind simplificarea procedurilor, in special in ceea ce priveste procesarea cererilor de rambursare. (…) In felul acesta vom putea sa inlaturam orice fel de restanta“, a precizat ministrul Leonard Orban.

De asemenea, el a mentionat ca sunt in stadiu avansat de pregatire documentele standardizate de licitatie mai ales in  domeniile mediului, transportului, urmand sa fie extinse catre zona energiei.

Sursa: ACIS

One thought on “Orban: Dorim proceduri simplificate de procesare a cererilor de rambursare pentru fonduri europene”

  1. Cosmin spune:

    Buna ziua,

    Va rog sa analizati anuntul de pe site-ul POSDRU :

    Registrul unic al cererilor de rambursare, de restituire a TVA şi al cererilor de prefinanţare, actualizat la data de 17 aprilie 2012 – Indisponibilitate temporară de fonduri.

    http://www.fseromania.ro/index.php/implementeaza/registru-cereri-plati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.