Orban: Pentru cresterea salariilor din gestionarea fondurilor UE, CE cere Romaniei o reforma in sistem

crestere1.jpg

Salariile personalului din sistemul romanesc de gestionare a fondurilor structurale nu vor putea fi egalizate in sus inainte de o reforma care va dura cel putin un an, pe care Comisia Europeana a cerut-o Romaniei in acest domeniu, a declarat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Urmare a solicitarii pe care am facut-o, de gasire a unor solutii pentru finantarea egalizarii in sus a salariilor in sistem, Comisia Europeana ne solicita o anumita reforma in sistem, ceea ce presupune luarea unor masuri ce tin de pregatirea, incadrarea, evaluarea performantelor celor care lucreaza in sistemul de gestiune a fondurilor comunitare“, a precizat Leonard Orban.

El a aratat ca aceasta reforma va dura cel putin un an.

E o reforma care va dura probabil cel putin un an de zile. Noi in momentul de fata pregatim un proiect de plan de actiune pentru intarirea capacitatii administrative in sector si desigur incercam sa realizam toate aceste masuri in aproximativ un an, astfel incat incepand cu viitoarea perioada de programare chestiunea sa fie semnificativ imbunatatita“, a mentionat ministrul.

Mai multe detalii: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.