Orban promite primăriilor și universităților mai mulți bani pentru investiții

demisie-orban-ceruta-in-pnl-285737.jpg

Reprezentanții Asociației Orașelor din România au declarat, marți, la finalul discuțiilor cu premierul Ludovic Orban, că li s-a promis ajutor pentru asigurarea cheltuielilor până la sfârșitul anului și, pentru anul viitor, cofinanțare pentru acele primării care nu au bani să atragă fonduri europene.

„A fost o discuție aplicată, în care dorințele noastre au fost puse în practică, în sensul că orașele care nu reușit să aibă bani până la sfârșitul anului vor primi. Promisiunile pentru anul viitor sunt destul de bune, în sensul că în noul exercițiu financiar cotele pe care le-am cerut, 1.200 – 1.250, vor fi puse în aplicare”, a declarat, marți, la ieșirea de la discuțiile cu premierul Ludovic Orban, primarul din Hârșova, Ionel Chiriță, membru AOR.

Întrebat dacă primăriile au, în prezent, bani pentru a acoperi cheltuielile până la sfârșitul anului, primarul din Balș, județul Olt, Mădălin Teodosescu, a declarat că sunt localități unde și după rectificare au un buget minim de funcționare.

„Noi avem 25 de orașe, care și după rectificare au un buget minim de funcționare de sub 1.000 de lei de locuitor și avem promisiunea fermă a primului ministru că în cadrul celei de-a doua rectificări niciunul dintre cele 25 nu va fi sub această sumă de 1.000 de lei de locuitor. În afară de asta, pregătim o discuție cu ministrul de Finanțe pentru bugetul anului viitor și aici avem asigurat că se va avea în vedere faptul că orașele, municipiile reședință de județ, municipiile în general, dar și unele comune au servicii cu care desersc și localitățile din jur. Avem promisiunea fermă că Guvernul va susține co-finanțarea și cheltuielile neeligibile pentru acele UAT-uri, comune, județe și municipii, care nu vor… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.