Orban: Va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber. Susțin un plan de sprijinire a sectorului cultural

concert.jpg

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus marți că va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber, cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică, și că susține un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv a independenților

Preocuparea comună celor două părți, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului, este legată de reluarea repetițiilor și spectacolelor și a activității culturale în condiții de siguranță sanitară atât pentru actori și personalul de sprijin, cât și pentru cetățeni.

Într-o primă etapă, în funcție de evoluția epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică. „Viața culturală îmbogățește viața oamenilor și societatea. Susțin un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv vom analiza punerea la dispoziție a unor granturi pentru sectorul cultural independent. De asemenea, îmi doresc reluarea activității culturale, însă în funcție de evoluția epidemiologică și în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestările culturale”, a spus prim-ministrul. Orban a afirmat că vor fi menținute formele de sprijin pentru angajații din activitățile care vor rămâne restricționate prin decizii guvernamentale (plata șomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activității… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.