Orientarea profesionala a studentilor romani este sustinuta printr-un portal web dezvoltat de TotalSoft

total_softAgentia Nationala pentru Calificarile din invatamantul Superior si Parteneriat cu Mediul Economic si Social a finalizat impreuna cu producatorul de software TotalSoft un portal prin care orice persoana fizica sau juridica poate vedea calificarile oferite de universitatile din Romania. Proiectul, castigat de TotalSoft in urma unei licitatii publice, a presupus crearea unui mecanism de gestiune a calificarilor din invatamantul superior, prin intermediul portalului www.rncis.ro, usor de accesat de catre studenti, universitati sau angajatorii din Romania, dar si din intreaga lume.

Conform cerintelor din metodologia dezvoltata de ACPART, TotalSoft a creat un instrument de identificare, inregistrare, consultare permanenta si actualizare a calificarilor. Astfel, oricine poate sa faca corelatiile intre cerintele actuale ale pietei fortei de munca din Romania si cele europene. Mai mult, proiectul a inclus si o componenta de training a cadrelor de conducere din universitatile romanesti.

Proiectul are ca scop cresterea calitatii invatamantului superior din Romania prin conectarea lui la competentele profesionale pe care angajatorii le cer, astfel incat acestea sa poata fi dezvoltate in cadrul universitatilor noastre. Dorim sa oferim suport tinerilor din Romania in ceea ce priveste orientarea profesionala, dupa absolvirea studiilor, astfel incat acestia sa isi inceapa o cariera mult mai usor“, sustine Sorin Eugen Zaharia, General Manager UECNCFPA, Project Manager, DOCIS.

Dezvoltarea portalului www.rncis.ro s-a realizat cu ajutorul unei echipe dedicate de experti, cu o bogata experienta in dezvoltarea de platforme de interes national, cum ar fi SEAP. Suntem convinsi ca acest portal isi va atinge obiectivul, de a crea o relatie mai stransa intre institutiile din invatamantul superior si competentele de care angajatorii au nevoie pe piata fortei de munca“, declara Liviu Dragan, Director General, TotalSoft.

Tehnologia aleasa pentru centralizarea informatiilor a fost Oracle Database 11g. Portalul care ruleaza pentru Registrul National al Calificarilor din invatamantul Superior este Oracle Portal 11g. Pentru serverul de aplicatii, TotalSoft a folosit Oracle Application Server. Alte tehnologii si produse care au fost utilizate pentru construirea aplicatiei includ Java Platform, Enterprise Edition si Oracle Reports.

Persoana de contact
: Suzana Badea

Date de contact: 0744 89 86 20; [email protected]


Despre TotalSoft
:

Cu 16 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 25 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

Conform Ministerului de Finante, in anii 2009 si 2010, TotalSoft a fost una dintre cele mai profitabile companii de IT din Romania.

TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro; www.charisma.ro
.

Despre Oracle

Oracle PartnerNetwork (OPN) Specialized  este cea mai recenta versiune a programului de parteneriat Oracle, care ofera partenerilor cele mai bune  instrumente pentru dezvoltarea, vanzarea si implementarea solutiilor Oracle. OPN Specialized ofera resurse pentru instruirea si acumularea de cunostinte specializate despre produsele si solutiile Oracle, pozitionand Oracle ca partener de baza cu oportunitati de afacere si un portofoliu de produse im crestere. Punctul forte al celor mai recente imbunatatiri aduse la OPN il reprezinta abilitatea partenerilor de a se diferentia prin intermediul Specializarilor. Specializarile sunt obtinute prin dezvoltarea competentelor, rezultatelor de afaceri, expertiza si succesul dovedit.

Pentru mai multe detalii, vizitati http://www.oracle.com/partners.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.