Peste 40 de strazi din municipiul Toplita vor fi asfaltate din fonduri europene

strada.jpg

stradaUn numar de 41 de strazi din municipiul Toplita vor intra, in aceasta primavara, intr-un amplu proces de reabilitare, lucrarile fiind finantate din fonduri europene. Primarul municipiului Toplita, Stelu Platon, a declarat ca este vorba de un proiect in valoare de aproape noua milioane de euro, castigat in cadrul Programului Operational Regional si face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana.

Proiectul vizeaza asfaltare a 19 kilometri de strazi, dar si a unei parti din trotuare, precum si amplasarea de stalpi de iluminat ecologic. “Este foarte important pentru ca este vorba de 41 de strazi, cu trotuare o parte din ele, cu iluminat ecologic pe o parte din strazi. Deci este vorba de 18 kilometri de strazi, ceea ce inseamna foarte mult pentru un oras mic cum este Toplita“, a declarat primarul Stelu Platon.

Acesta a explicat ca lucrarile ar fi trebuit sa inceapa de mai mult timp, dar procedurile de licitatie au durat foarte mult si abia in aceasta luna se va decide castigatorul. “Suntem in ultima faza de evaluare si sigur in primavara ne apucam de lucru. (…) Proiectul ar trebui sa se finalizeze in 2014, suntem in grafic, avem bani de confinantare, de rulaj, nu avem nicio problema financiara. Singura problema este sa finalizam, in sfarsit, licitatia. si ea va fi finalizata in aceasta luna“, a conchis primarul din Toplita.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.