Peste 53 de milioane de euro finanțare pentru fermele mici și de familie

agricultura_0345874839_41451900.jpg

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat Raportul de selecție lunar aferent submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, etapa lunară 1 (03.09.2018-30.09.2018), componenta ferma de familie și ferma mică, pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, la secțiunea Rapoarte și liste.

În cadrul acestei prime etape lunare au fost depuse un număr total de 178 cereri de finanțare, dintre care au fost selectate 110 proiecte cu un punctaj între 91 și 83 de puncte. Valoarea publică totală a proiectelor selectate se ridică la suma de 53.407.702 euro.

“În prima etapă de selecție, avem proiecte care sunt eligibile, dar fără finanțare ceea ce ne arată faptul că necesitatea capitalizării fermelor de familie și a fermelor mici este mult mai mare decât alocarea pe care am avut-o în această sesiune. De asemenea, numărul proiectelor neconforme sau neeligibile s-a redus considerabil față de alte perioade. Depunerea unui număr atât de mare de cereri de finanțare, precum și punctajele ridicate obținute la selecție, ne demonstrează faptul că am reușit să venim în sprijinul beneficiarilor în această sesiune în care am introdus obținerea extrasului de carte funciară de către AFIR și depunerea cererilor de finanțare semnate electronic. Reamintim solicitanților care nu au deținut semnătura electronică la depunere, în cazul în care vor fi selectați pentru finanțare, vor avea obligația să dețină certificatul digital calificat la momentul contractării.”, a menționat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Alocarea financiară stabilită pentru sM 4.1, disponibilă în sesiunea 2018, a fost de 303 milioane de euro, împărțită astfel: sectorul vegetal a avut alocate 53 milioane de euro, cel zootehnic 111 milioane de euro, zona montană a dispus de 80 milioane de euro (vegetal şi zootehnic), iar fermele de familie și fermele mici de 59 milioane de euro. Pragul minim de selecție al proiectelor aferente sM4.1 a fost de 25 puncte.

Precizăm faptul că fondurile alocate submăsurii 4.1 “Investiții în exploatații agricole” (pentru întreg teritoriul național), componentele sector vegetal, ferma de familie şi ferma mica au fost epuizate înainte de termenul limită, respectiv 31 martie 2019, ora 16.00.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.