Peste 60% din totalul tichetelor alocate persoanelor fizice prin programul Rabla au fost deja epuizate

masina-credit.png

prima masina, garantiiMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor a anuntat faptul ca peste 60% din totalul celor 20.000 de tichete alocate persoanelor fizice prin Programul Rabla au fost terminate.

Astfel, aproximativ 11.850 de romani si-au inlocuit autovehiculul vechi, poluant, cu altul nou, mai putin poluant.

Mai mult, in cadrul Programului “Rabla 2015”, s-au cumparat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride conventionale precum si tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achizitionarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri.

Pentru anul 2015, Programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferentiate, care se adauga primei de casare in valoare de 6500 RON, si cu posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri pentru achizitia unui autovehicul: un eco-bonus in valoare de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, un eco-bonus in valoare de 1.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) precum si un eco-bonus in valoare de 2.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Sursa: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.