Peste 80 de inovatori romani s-au inscris pentru a face parte din a doua editie a programului RICAP

RICAP-aplicatii.jpg

RICAP-aplicatiiApelul pentru aplicatii la cea de-a doua editie a Programului de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP) s-a inchis la finalul zilei de joi, 31 iulie.

Au fost create peste 120 de inregistrari din care peste 80 complete. Aplicatiile au provenit de la antreprenori si inovatori din 19 judete din Romania, cu tehnologii din domenii precum IT&C, agricultura, biotehnologii, cleantech, energie, electronica, industria auto, design industrial si altele.

Dupa prima editie a programului RICAP, avem confirmarea existentei unui ecosistem emergent de inovare in Romania si ne bucuram ca apelul pentru cea de-a doua editie RICAP a suscitat un interes atat de mare din partea antreprenorilor cu inovatii tehnologice. Desi ecosistemul de inovare in Romania este fragmentat, exista oaze de inalta tehnologie, cu competente tehnice remarcabile care au nevoie sa acceseze know-how si capital pentru comercializare la nivel international. Ne bucuram ca prin programul RICAP contribuim la consolidarea unui ecosistem local de companii inovatoare si profesionisti cu experienta, pregatiti sa le ofere consultanta in vederea accesarii pietelor globale. – Dragos Pislaru, director de program RICAP si manager general GEA Strategy & Consulting.

Procesul de evaluare a aplicatiilor si de identificare a advisorilor potriviti va avea loc pana in prima parte a lunii septembrie, cand vor fi anuntati participantii selectati.

Criteriile de selectie urmaresc natura inovatoare a tehnologiei propuse, potentialul acesteia de a iesi pe piata internationala si obiectivele de comercializare. De asemenea, se va tine cont si de posibilitatea programului de a raspunde la nevoile punctuale ale aplicantilor.

In perioada septembrie 2014 – februarie 2015, cei 15 participanti vor beneficia de un program de advisory, in cadrul caruia vor dezvolta instrumente pentru comercializare la nivel international,  vor avea acces la retele internationale si vor beneficia de oportunitati de conectare cu posibili parteneri strategici.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala (CRIDL) si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation.

Pentru intrebari sau informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Silvia Ursu, Communication Officer RICAP, la [email protected] sau la telefon 0731.35.65.52.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.