Peste doua milioane lei fonduri REGIO pentru modernizarea scolii din Stremt-Alba

Foto1-Stremt.jpg

La sfarsitul anului 2021, elevii Scolii Gimnaziale din comuna Stremt vor beneficia de o cladire complet modernizata si de dotari noi pentru cursuri. Acest fapt va fi posibil ca urmare a implementarii proiectului finantat in cadrul Axei Prioritare 10.1 a Programului Operational Regional 2014-2020, dupa semnarea de azi a contractului de finantare pentru proiectul „Modernizare scoala gimnaziala in satul Stremt, comuna Stremt, judetul Alba” de catre primarul localitatii, domnul Traian Stefan Popa si de domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. Valoarea totala a proiectului este de peste 2,3 milioane lei, din care fondurile nerambursabile reprezinta circa 98% din suma cheltuielilor eligibile, adica mai mult de 500.000 euro.

Pentru acest proiect, finantarea este acordata in cadrul Programului REGIO 2014-2020, pentru investitii in educatie si formare, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii, prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, in conformitate cu apelul de proiecte dedicat invatamantului obligatoriu. Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de participare a populatiei scolare din invatamantul obligatoriu la un sistem educational performant, care sa asigure resursele umane necesare unei dezvoltari socio-economice durabile. Pe langa cresterea accesului, calitatii si atractivitatii educatiei, care contribuie astfel la cresterea ratei de participare la diferite niveluri de educatie, obiectivul specific al acestui proiect include asigurarea unei oferte educationale adecvate tuturor copiilor din mediul rural, accesibila si de calitate, precum si asigurarea de sanse si oportunitati egale pentru educatie.

”Primaria Stremt si-a asumat, prin strategia locala de dezvoltare, atingerea acestui obiectiv realizand prin investitia propusa primul pas, respectiv de modernizare a Scolii gimnaziale din satul Stremt, care asigura educatia a unui numar de 177 de elevi. Indirect, proiectul nostru se adreseaza populatiei din comuna, prin imbunatatirea structurii de invatamant si a actului didactic, precum si prin dotarea corespunzatoare a salilor de clasa. Cresterea nivelului de educatie al copiilor din comuna noastra asigura premisele unei viitoare generatii de locuitori mai informati, mai responsabili in relatia cu comunitatea locala si mediul inconjurator, mai implicati in viata economica si sociala a localitatii”, a declarat domnul primar Traian Stefan Popa, in momentul semnarii acestui contract de finantare.

Proiectul de „Modernizare scoala gimnaziala in satul Stremt, comuna Stremt, judetul Alba” prevede lucrari de modernizare a cladirii existente a scolii, unde invata aproape 180 de elevi. Se vor realiza lucrari pentru inlocuirea elementelor de sarpanta deteriorate si inlocuirea sipcilor, inclusiv inlocuirea integrala a sistemului de scurgere a apelor, se vor amenaja rigole de dirijare a apelor provenite din burlane. De asemenea, se vor desface tencuielile interioare si exterioare deteriorate, dar si pardoselile existente si se vor realiza pereti de compartimentare, astfel incat sa rezulte grupuri sanitare noi si un hol care sa deserveasca accesul. Se vor realiza noi instalatii electrice, sanitare, termice; noi tencuieli interioare, precum si un termosistem din polistiren expandat. Investitia prevede si dotarea corespunzatoare cu mobilier si tehnica de calcul a claselor de curs. Bugetul cererii de finantare este de 2.368.949,14 lei, din care 2.306.000 lei reprezinta finantarea nerambursabila acordata de AMPOR, iar lucrarile se vor finaliza pana la sfarsitul lunii noiembrie 2021.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.