
Peter Coles, profesor Harvard Business School: „Procesul de negociere constituie centrul oricarui mare paradox. In mediul economic actual, negocierea reprezinta una dintre cele mai valoroase abilitati practice pe care le poate dobandi un manager din orice domeniu de activitate si care, in prezent, afecteaza deciziile luate zi de zi sau chiar cu o frecventa mai mare. Totusi, executivii si antreprenorii se pregatesc arareori pentru acest proces, bazandu-se mai mult pe instinct, sau mai grav decat atat, ingnorand complet acest aspect deosebit de important al business-ului pe care il dezvolta.”
In cadrul cursului desfasurat la Bucuresti, Peter Coles explica si dezvolta cele mai noi teorii si descoperiri din domenii precum afaceri, psihologie si economie, pentru a le oferi participantilor o perspectiva complexa asupra cadrului in care au loc negocierile, astfel incat de fiecare data acestea sa fie realizate in mod eficient pentru a incheia parteneriate de succes.
Metoda de predare interactiva, specifica Harvard Business School si pe care o utilizeaza si Peter Coles, se bazeaza pe o experienta de business reala. Acest tip de educatie care presupune exercitii de simulare de roluri, implementare de strategii de business competitive si recunoasterea barierelor psihologice, conduce la adoptarea de decizii eficiente.
In cazul simularii de roluri, fiecare dintre participanti primeste informatii detaliate legate de pozitia si activitatea pe care o are in cadrul unei companii si in functie de aceste detalii trebuie sa isi construiasca o strategie de negociere. In urma acestui exercitiu, trainerul analizeaza reactiile celor implicati, pentru ca participantii sa aiba o viziune de ansamblu asupra diferitelor aspecte ale situatiei dezbatute.
Printre abilitatile dobandite de cursanti in cadrul cursului de negociere si elaborare de strategii de luare a deciziilor se numara analiza rationala a fiecareia dintre partile implicate in situatia data, identificarea obiectivelor si a stimulentelor acestora si pregatirea pozitiei proprii pentru a maximiza puterea de negociere.
Pentru informatii suplimentare legate de program, temele de discutie, metoda de predare si mentor va rugam accesati www.postprivatizare.ro.
Informatii suplimentare se pot obtine de la:
Fundatia Post-Privatizare
Tel: 031.1000.719
Fax: 031.1000.720
Web-site: www.postprivatizare.ro
Delia Margarit – McCann PR
Tel: 0727.735.038
Email: [email protected]