PIAROM: Companiile care au primit ajutor de stat au creat mai putin de 70% din locurile de munca asumate

munca.jpg

Companiile care au beneficiat de ajutor de stat in perioada 2007-2014 au creat 14.610 noi locuri de munca, adica doar 69% din numarul de joburi asumate in cadrul cererii pentru finantare, arata o analiza a Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

In perioada analizata, 63 de companii au accesat ajutoare de stat in valoare totala de peste 3 miliarde de lei prin mai multe scheme de ajutor de stat. Aceste companii aveau inaintea acordarii finantarii 60.411 locuri de munca si se angajau sa recruteze un total de 21.068 de oameni, insa in final au fost create doar 14.610 de joburi.

Daca societatile care au primit ajutor de stat au creat 14.000 de joburi in opt ani, societatile de tip SRL-D au ajuns la circa 60.000 de locuri de munca din 2011 si pana in prezent. Insa subventiile acordate antreprenorilor debu¬tanti sunt de 17 ori mai mici (2.395 euro per loc de munca).

Pana acum, cei mai mari beneficiari ai ajutoarelor de stat au fost companiile straine, desi finantarea este destinata in aceeasi masura tuturor companiilor active pe piata locala.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.