Piata de leasing operational a avut o crestere peste asteptarile prognozate

grafic_crestere.jpg

grafic_crestere

In comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent, piata de leasing operational a inregistrat la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului o crestere de aproximativ 13%, urcand pana la 47.000 de unitati si depasind previziunile anterioare. 

Astfel, in primele 9 luni ale anului au fost inmatriculate aproximativ 9.000 de autovehicule noi de catre companiile de leasing operational (cu circa 1.000 de unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut) avand o cota de peste 15% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi.

Aceasta evolutie se datoreaza cresterii interesului pentru avantajele serviciilor de leasing operational, interes suprapus peste o evolutie economica pozitiva, ceea ce a determinat o revitalizare a pietei auto.

Conform datelor centralizate de Asociatia societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval service Lease Romania si Fleet Management services.

Cresterea peste asteptarile prognozate a pietei in 2014 se datoreaza in primul rand gradului ridicat de competitivitate, materializat in scaderea costurilor de utilizare a flotelor auto de catre utilizatorii finali si implicit si in atragerea de noi clienti. Desi nu se intrevad noi solutii pentru pastrarea trendului de continuare a scaderii ratelor lunare, nivelul actual ne da incredere ca piata va continua sa creasca pana spre 50.000 de autovehicule la finalul anului, reprezentand un plus de 15% fata de 2013 si totodata revenirea la o crestere cu “doua cifre“, a declarat Daniel Ivan, Presedinte AsLO.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 70%, urmate de management de flote 22%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CAsCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

Sursa: Asociatia societatilor de Leasing Operational (AsLO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.