Planul de investitii pentru o Europa durabila va aduce investitii de o mie de miliarde de euro

europa_cetateni.jpg

Planul de investitii pentru o Europa durabila, prezentat marti, va mobiliza investitii publice si va contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale UE, in special InvestEU, care ar duce la investitii de cel putin o mie de miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene, toate statele membre, regiunile si sectoarele vor trebui sa aiba o contributie la tranzatie.

“Oamenii sunt cei in jurul carora s-a construit Pactul ecologic european, viziunea noastra pentru o Europa neutra din punct de vedere climatic pana in 2050. Ne asteapta o transformare fara precedent, care va functiona daca va fi echitabila si fiabila pentru noi toti. Vom sprijini oamenii si regiunile care vor sa depuna eforturi mari pentru realizarea acestei schimbari, pentru a ne asigura ca nimeni nu este lasat in urma. Pactul ecologic implica nevoi ridicate de investitii, pe care le vom preschimba in oportunitati de investitii. Planul pe care il reprezentam astazi, de a mobiliza cel putin o mie de miliarde de euro, va arata drumul si va debloca un val de investitii verzi.” a declarat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, citata in comunicat.

Astfel, unele regiuni vor fi afectate in mod particular si vor trece prin transformari economice si sociale profunde.

“Tranzactia necesara catre neutralitate din punct de vedere climatic va spori bunastarea oamenilor…. Mai multe detalii aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.