Platforma CEFTAC in favoarea integrarii economiei romanesti in Piata Unica Europeana – Editia a VI-a a Forumului "Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania"

ZCLogo_200pxLuni, 29 noiembrie 2010, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Amfiteatrul Al. I. Cuza, orele 9:30), Forumul juridico-economic de solutii practice “Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania” deschide portile unei ample dezbateri a profesionistilor din domeniile concurentei, achizitiilor publice, creditarii financiare si parteneriatului public privat, in scopul unei mai corecte intelegeri si aplicari in practica a noii legislatii adoptate recent si in Romania.

Acest unic eveniment dedicat relatiei intre concurenta, competitivitate si protectia drepturilor consumatorilor se afla la cea de-a sasea editie si reprezinta continuarea unui proiect fondat cu sprijinul Programului PHARE al Uniunii Europene in anul 2004, sub egida Platformei CEFTAC (Central European Advocacy for a Fair & Transparent Competition – ceftac.ro), coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei (houseofeurope.ro), in parteneriat cu Consiliul Concurentei si CCIR.

In acest an, obiectivul central consta in sintetizarea rezultatelor unor consultari publice anterioare si redactarea in vederea transmiterii catre Presedintia Consiliului Uniunii Europene a unui Document de Pozitie ce vizeaza, in mod special, solicitarea unui sprijin mai coerent si constant pentru indeplinirea obligatiilor Romaniei ca Stat Membru al UE si transpunerea cetateniei europene active in practica curenta, legala, institutionala, civica etc., cu privire la cetatenii romani.

Mentionam ca Forumul se bucura de amabilul sprijin si prezenta Adjunctului Ambasadorului Regatului Belgiei, Dl Jose de PIERPONT – in calitatea sa de Inalt Reprezentant al Presedintiei UE la Bucuresti, a reprezentantului Parlamentului European, Dl Deputat Petru LUHAN, a Vicepresedintelui Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, Dr. Crenguta LEAUA, a Directorului Centrului European pentru Protectia Consumatorului, Dl Razvan RESMERITA, a reprezentantului Consiliului Consultativ al Consiliului Concurentei, Dl Viorel MUNTEANU, fost presedinte al acestei institutii, precum si al altor distinsi reprezentanti ai autoritatilor centrale si ai asociatiilor profesiilor liberale partenere din Romania.

In parea finala, ce se va desfasura la orele 13.30, va avea loc editia a IV-a a ceremoniei de decernare a Diplomei de Excelenta pentru Jurnalism European, in cadrul careia 14 jurnalisti si lideri de opinie din intreaga mass-media activa in Romania si Republica Moldova urmeaza sa primeasca aceasta distinctie.

Partenerii institutionali ai evenimentului: Institute of Competition Law (Paris), Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, Knowledge Management Institute-Romania, Asociatia Specialistilor in Achizitii Publice din Romania, Centrul European al Consumatorilor din Romania. Partener Asociat: Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (C.E.C.C.A.R.).

Sponsor Oficial: Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Partenerii media: Agentia de Presa RADOR, Concurrences.com, e-Competitions, CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, Ziarul TIMPUL, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati site-ul www.HouseofEurope.ro sau sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la telefon/fax: 021.2304997 si email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.