Platforma Primavera pentru managementul proiectelor derulate in cadrul Dafora

total_soft.jpgDafora, liderul pietei de foraj din Romania, anunta finalizarea cu
succes a implementarii sistemului de project management Primavera,
liderul mondial in solutii de Project si Portfolio Management, pentru
care TotalSoft este unic reprezentant in Romania.

Cu o cifra de afaceri de 40 mil. euro in 2009 si cca 1000 de angajati, Dafora a castigat anul acesta un proiect in valoare de 67 mil lei (exclusiv TVA) pentru reabilitarea si extinderea retelei de ap si de canalizare in Municipiul Medias.

Solutia, implementata de TotalSoft pana in acest moment in peste 600 de companii din Romania, este un instrument de planificare si control al resurselor care ofera inclusiv posibilitatea bugetarii lucrarilor in companie pe proiecte, sustinand in acelasi timp deciziile strategice prin previziuni si scenarii de tip "what if"?

Prin implementarea sistemului de project management Primavera se urmareste monitorizarea activitatii de management de proiect la nivel de proiect si la nivel de companie, cat si cresterea capacitatii de raportare si analiza.

Competentele de management de proiect se vor extinde astfel la nivelul intregii companii, prin punerea la dispozitia tuturor compartimentelor a bazei de date a proiectelor.

De asemenea, sistemul va sta la baza definirii unei linii directoare in derularea proiectelor si imbunatatirii  calitatii serviciilor oferite.

Primavera va avea un rol important in definirea strategiei de afaceri deoarece, prin informatiile pe care le pune la dispozitie, poate influenta decizia companiei de a se implica in anumite categorii de lucrari, de a achizitiona utilaje, in politica de resurse umane (angajarea unor anumite categorii de angajati etc.) precum si in politicile de subcontractare a unor firme partenere. 

Ca obiective de business in 2010, se intentioneaza realizarea tuturor proiectele contractate in sistemul Primavera. Avantajele vor fi ca toate santierele vor dispune de date in timp real si se va putea face o raportare saptamanala si lunara bazata pe informatiile din sistem, completate si corelate cu alte date din cadrul companiei.

De asemenea, se va putea determina cauza problemelor, de orice natura, survenite in proiecte, precum si luarea deciziilor corecte pentru incadrarea in termene si bugete.

Persoana de contact: Suzana Badea ([email protected]; 0744.89.86.20).

Despre Dafora:

Lider pe piata de foraj din Romania, Dafora executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, cat si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj.

De asemenea, Dafora S.A. are o buna experienta in ceea ce priveste realizarea constructiilor civile, industriale, aeroportuare si de infrastructura.

Actiunile Dafora sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul DAFR.

Despre TotalSoft:

Cu peste 15 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care USA, Germania, UK, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica.

TotalSoft este unic reprezentant Primavera in Romania si Ungaria si este formatorul si principalul promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HR&Payroll sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.