PNDR: Noi Ghiduri ale Solicitantului in consultare publica

ghid-program.jpg

fonduri-europene

Firmele mici, microintreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) si alte forme de organizare ale antreprenorilor vor putea obtine, anul acesta, fonduri europene de maximum 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro, pentru deschiderea si dezvoltarea unor afaceri non-agricole in mediul rural, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Printre altele, cu acesti bani antreprenorii vor putea face afaceri cu pensiuni agro-turistice, service-uri auto, ateliere de croitorie, cabinete medicale sau cabinete veterinare, potrivit variantelor consultative ale ghidurilor solicitantului pentru cele doua linii de finantari nerambursabile. Liniile de finantare se vor deschide abia DUPA incheierea consultarii publice si aprobarea noilor ghiduri.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat noi Ghiduri consultative pentru submasurile de finantare din cadrul PNDR ce urmeaza a fi lansate in sesiunea 2016.

Este vorba despre:
•   Submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”
•  Submasura 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”
•   Submasura 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”
•   Submasura 6.4 „Sprijin in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”
•  Submasurile 16.4 si 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol”

Persoanele interesate pot transmite propuneri pe adresa de e-mail [email protected] pana in data de 29 februarie 2016 (pentru Submasurile 4.1a si 42a) /7 martie 2016 (pentru Submasurile 6.2, 6.4, 16.4 si 16.4a).

Alte ghiduri in consultare publicate de AFIR.

 

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.