PO Competitivitate 2014-2020: Calendar lansari apeluri de proiecte pe Axa 2

calendar-orientativ.jpg

calendarMinisterul Fondurilor Europene, prin Directia Generala Programe Competitivitate (DG PC), a publicat calendarul lansarilor POC Axa Prioritara 2 – “Tehnologia Informatiei si Comunicatiei (TIC) pentru o economie digitala competitiva”.

Reamintim ca pentru Actiunea 2.2.1 – “Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere”, ghidul solicitantului a fost publicat intr-o prima etapa spre consultare publica in perioada 27 martie – 15 aprilie 2015 si urmeaza sa fie supus unei noi etape de consultare in perioada 24 iulie – 7 august 2015.

Apelul de proiecte destinat intreprinderilor din cadrul clusterelor va fi lansat oficial in data de 17 august 2015, cu depunere continua pana la finalizarea bugetului alocat, respectiv 50 de milioane de Euro.

Pentru celelalte tipuri de actiuni din cadrul Axei Prioritare 2, destinate beneficiarilor institutii publice, apelurile de proiecte vor fi lansate in primul trimestru din 2016.

Ghidul unic destinat beneficiarilor institutii publice, Axa Prioritara 2, va fi supus unei prime runde de consultare publica in luna septembrie 2015.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

5 thoughts on “PO Competitivitate 2014-2020: Calendar lansari apeluri de proiecte pe Axa 2”

 1. Miron daniela spune:

  Bunaziua..as dori sa stiu daca se poate obtine fonduri ptr o spalatorie cu jetoane….? Multumesc.

 2. Bucila Ioana spune:

  Am 58 ani si vreau sa stiu daca pot depune un proiect pentru finantarea unui sistem de irigatii, si pe cine pot consulta.
  Va multumesc!
  Cu respect, I Bucila

  1. Aurel Radulescu spune:

   intrati aici si aveti tot cedorit
   PNDR 2014-2020 – 4.3: Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice

  2. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va multumim pentru mesajul dumneavoastra!

   Va recomand sa luati legatura cu un consultant specializat. Pentru asta trebuie sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/ .

   Mult succes!

   Pe curand,
   Echipa Finantare.ro

  3. Balici Mihai spune:

   Pentru un sistem propriu de irigatii a unei ferme mici , in actualul PNDR este foarte greu ,daca nu imposibil
   Daca ferma dvs se afla intr-o zona unde exista un sistem mai mare de irigatii , proiectul il face Federatia Utilizatorilor de apa din zona
   Cei ce au gandit actualul sistem de accesare proiecte de irigatii au dat sanse doar la sistemele mari de irigatii si nu la o ferma mica amplasata departe de sistemele mari de irigatii
   Normal era sa poata accesa fiecare fermier si chiar sa isi faca un sistem propriu de irigatii ,motopompe , instalatii de irigat si sa nu fie legat de o Federatie
   In Grecia fiecare parcela de 0,5 -5 ha . avea put forat propriu ,pompe ,instalatiile de udare si toate aceste parcele sunt udate zilnic si nu se duc popii cu praporele prin sat si se roaga sa ploua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.