POC Actiunea 2.2.2 – Sprijinirea utilizarii TIC pentru dezvoltarea afacerilor, in special a cadrului de derulare a comertului electronic 2014-2020

23330-ecommerce.jpeg

e-shop keyboard key. FingerAceasta actiune a Programului Operational Competitivitate are drept obiectiv specific Cresterea contributiei sectorului TIC pentru competitivitatea economica.

Comertul electronic prezinta anumite probleme specifice pentru consumatori (ex: securitatea tranzactiilor, protejarea informatiilor cu caracter personal, lipsa de familiaritate cu serviciile furnizate, nivelul de credibilitate a informatiei) si exista o predilectie dovedita de a efectua tranzactii cu furnizorii nationali de servicii comerciale on-line. 

Principalul obiectiv al acestei actiuni este de a sprijini comertul electronic pentru o crestere economica accelerata si dezvoltarea pietei unice digitale europene.

Tipuri de actiuni/interventii

  • dezvoltarea infrastructurii necesare procesului de monitorizare a tranzactiilor online;
  • acordarea de certificate de incredere magazinelor online, prin sustinerea organismelor de piata de certificare;
  • dezvoltarea unui cadru de reglementare cu privire la comertul electronic si oferta transfrontaliera, incluzand si cresterea nivelului de informare a operatorilor de servicii on-line si a utilizatorilor de comert electronic, precum si promovarea utilizarii de e-comera in comertul cu amanuntul romanesc si asigurarea securitatii informatiilor transmise;
  • dezvoltarea capacitatii administrative de rezolvare facila a abuzurilor si litigiilor specifice pentru comert electronic (MSI in parteneriat cu ANPC si ANCOM).

Beneficiari

Autoritati ale administratiei publice centrale cu responsabilitate in domeniul TIC si alte autoritati publice cu atributii in reglementarea in domeniul comunicatiilor, protectia consumatorului, supravegherea prelucrarii datelor cu caracter personal.

Mai multe detalii pot fi consultate aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top