POC Romania-Bulgaria: Autoritatile de management vor putea semna contracte care depasesc valoarea programului

Liviu_Dragnea_MDRAP.jpg

Liviu_Dragnea_MDRAPUn protocol semnat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea si ministrul bulgar al dezvoltarii regionale Desislava Terzieva va permite unor noi proiecte eligibile sa primeasca finantare europeana prin Programul Romania-Bulgaria 2007-2013.

“Amendarea Memorandumului pentru Programul Romania-Bulgaria are ca principal obiectiv supracontractarea la nivelul programului si va contribui la cresterea gradului de absorbtie pe program, astfel incat sa prevenim riscul de a pierde din alocari”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Practic, Autoritatea de Management va putea semna contracte de finantare a caror valoare nerambursabila insumata depaseste bugetul total al programului.

Necesitatea supracontractarii este determinata de faptul ca, de regula, din implementarea proiectelor rezulta unele economii, asa incat valoarea lor finala este mai mica decat cea prevazuta initial.

Avantajul supracontractarii consta in faptul ca aceasta compenseaza viitoarele economii de acest fel si se traduc in prevenirea riscurilor ca Romania sa piarda sume din alocarea Programului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.