POCA: Ghidul solicitantului NR. IP9/2017, in consultare publica pana la 31 martie

proiecte.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (AM POCA), lanseaza, spre consultare publica, Ghidul solicitantului IP9/2017, impreuna cu anexele acestuia. Ghidul a fost elaborat pentru Obiectivul Specific 2.3: Asigurarea unei transparente si integritati sporite la nivelul sistemului judiciar in vederea imbunatatirii accesului si a calitatii serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a ghidului, iar opiniile si contributiile la imbunatatirea acestor documente sunt asteptate, in formatul pus la dispozitie de AM POCA, pâna la data de 31 martie 2017.

Cererea de proiecte IP9/2017 (MySMIS: POCA/131/2/3) – Calitate, transparenta, etica si integritate la nivelul sistemului judiciar are drept solicitanti eligibili: Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii, scoala Nationala de Grefieri, Ministerul Public, Ministerul Justitiei, Oficiul National al Registrului Comertului, inalta Curte de Casatie si Justitie.

Aceasta cerere de proiecte are o alocare financiara eligibila orientativa de 245.000.000 lei. Proiectele finantate vor contribui la rezultatele de program, ce vizeaza cunostinte profesionale si abilitati imbunatatite la nivelul sistemului judiciar, in special in ceea ce priveste noile coduri juridice, precum şi un grad crescut de transparenta si integritate la nivelul sistemului judiciar, conform celor mai bune practici in materie.

POCA 2014-2020 este cofinantat din Fondul Social European (FSE) – obiectivul tematic nr. 11-„Consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a partilor interesate si eficienta administratiei publice”. Gestionat de MDRAPFE, in calitate de Autoritate de Management, POCA reprezinta continuarea Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA) 2007-2013.

Programul finanteaza proiecte ale administratiei publice, care urmaresc crearea unei administratii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investitii si reglementari de calitate, proceduri clare, simple si predictibile de functionare si profesionalizarea functionarilor publici, contribuind, astfel, la implementarea masurilor de reforma si la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Ghidul solicitantului NR. IP9/2017

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.