POCU: 13,5 milioane de euro pentru educatie de calitate in crese

cresa.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE)  a lansat in consultare publica ghidul solicitantului „Educatie de calitate in crese”, cu o alocare totala de 13,5 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU).

MFE asteapta propuneri de proiecte de la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si agentii sau structuri aflate in subordinea/coordonarea lui, de la organisme publice cu atributii in domeniul educatiei, formarii profesionale si asigurarii calitatii, in parteneriat cu actori relevanti in domeniul invatamantului anteprescolar (autoritati publice locale, organizatii neguvernamentale, organizatii sindicale etc.).

In cadrul apelului vor fi finantate activitati care privesc:
• formarea profesionala a cadrelor didactice, a managerilor scolari si a personalului de ingrijire din crese;
• amenajarea spatiilor educationale pentru crese sau pentru grupe de anteprescolari infiintate in cadrul gradinitelor;
• testarea resurselor didactice aferente curriculum-ului national obligatoriu pentru invatamantul anteprescolar in crese pilot;

Educatia timpurie este esentiala pentru integrarea in societate a copiilor si le poate oferi, in special copiilor provenind din medii dezavantajate, sansa de a se forma, de a-si asigura un nivel de trai decent, de a-si gasi mai usor un loc de munca. La nivelul Uniunii Europene, pana in 2020, cel putin 95% din copiii prescolari care au implinit 4 ani ar trebui sa fie integrati in sistemul de educatie corespunzator varstei. In acest sens, apelul va avea ca impact:
• peste 7.200 de anteprescolari intrati in sistemul de educatie;
• peste 2.200 de cadre didactice, personal de ingrijire si manageri scolari pregatiti sa lucreze cu copiii de varsta de la 0 pana la 3 ani;
• peste 2.500 de parinti/tutori ai anteprescolarilor sprijiniti.

MFE primeste recomandarile referitoare la Ghidul Solicitantului „Educatie de calitate in crese”, pana la data de 9 septembrie 2016, pe adresa:[email protected] .

Informatii despre apelul de proiecte „Educatie de calitate in crese”

• apelul sprijina masura 3.1 „Crese comunitare in urban si plata ingrijitori in rural” din Pachetul integrat pentru combaterea saraciei.
• face parte din POCU Axa prioritara nr. 6. Educatie si competente; Prioritatea de investitii 10.i. Reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, non formale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare; Obiective Specifice: O.S.6.2. — Cresterea participarii la invatamantul ante-prescolar si prescolar, in special a grupurilor cu risc de parasire timpurie a scolii, cu accent pe copiii apartinand minoritatii roma si a celor din mediul rural; si O.S.6.6. — Imbunatatirea competentelor personalului didactic din invatamantul pre-universitar in vederea promovarii unor servicii educationale de calitate orientate pe nevoile elevilor si a unei scoli incluzive.

Pentru a beneficia de consultanta pentru depunerea proiectelor completati acest formular.

Documente utile:
Descarca Ghid
Descarca prezentare

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.