POCU lanseaza Ghidul Solicitantului si deschide apelul de proiecte de tip non-competitiv „Curriculum national pentru invatamantul primar si gimnazial”

scoli.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerulului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Directia Generala Programe Europene Capital Uman, lanseaza Ghidul Solicitantului Conditii specifice de accesare a fondurilor „Curriculum national pentru invatamantul primar si gimnazial” si apelul de proiecte de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere, aferent acestui Ghid.

Scopul principal al apelului consta in acordarea unui grant nerambursabil dedicat exclusiv implementarii la nivel national a masurilor destinate actualizarii curriculumului national pentru invatamantul primar si gimnazial, precum si imbunatatirii competentelor profesionale ale personalului didactic, cu privire la utilizarea noului curriculum.

In cadrul acestei cereri de proiecte vor fi sustinute in mod corelat si unitar activitati din cadrul OS 6.5., menite sa optimizeze curriculumul national pentru nivelul primar si gimnazial, precum si cele din cadrul OS 6.6. destinate sa asigure formarea continua unitara pentru personalul didactic si personalul managerial din invatamantul pre-universitar. in vederea pilotarii componentelor curriculare pentru invatamantul primar si gimnazial prin implicarea elevilor, vor beneficia de sprijin financiar activitati din cadrul OS 6.3., menite sa contribuie la dezvoltarea alfabetizarii functionale/ a competentelor cheie la elevii aflati in situatii de risc de parasire timpurie a scolii.

Sunt avute in vedere trei niveluri de implementare a masurilor sistemice dezvoltate de proiect:

  • optimizarea curriculum-ului national pentru invatamantul primar si gimnazial;
  • abilitarea curriculara a personalului didactic din invatamantul primar si gimnazial;
  • pilotarea resurselor didactice aferente curriculum-ului national pentru invatamantul primar si gimnazial in cadrul unor unitati scolare pilot la nivel regional.

In cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea procedurii non-competitive si lansat in contextul Axei Prioritare 6, PI 10.i., OS 6.5. si 6.6., din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 43.932.500 euro (contributia UE+ contributia nationala)

Sistemul informatic MySMIS 2014 se va deschide din data de 25.09.2017, ora 10.00.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.