POCU: S-au publicat listele proiectelor respinse pe 4.1 si 4.2. Se pregateste un nou apel de proiecte

lista.jpg

AM POCU a publicat listele cererilor de finantare care au fost respinse in etapa de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii pentru apelurile de proiecte POCU/18/4/4.1 „Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii rome, prin implementarea de masuri integrate – regiuni mai putin dezvoltate”, respectiv POCU/20/4/4.2 „Dezvoltarea Locala Integrata (DLI 360) in comunitatile marginalizate”.

In perioada 20.03.2017- 21.03.2017, solicitantii ale caror cereri de finantare au fost respinse in aceasta etapa vor primi Scrisoarea de informare exclusiv la adresa/ adresele de e-mail precizate in cererea de finantare. Solicitantii ale caror cereri de finantare se regasesc in listele atasate, dar nu au primit scrisoarea de informare pana la sfarsitul zilei de 21.03.2017 sunt rugati sa contacteze AM POCU la adresa de email [email protected] .

Solicitantul poate contesta rezultatul evaluarii cererii lui de finanţare o singura data pentru fiecare etapa. Contestaţiile se vor depune de solicitant in MySMIS 2014+ in termen de 5 zile lucratoare de la primirea scrisorii de informare, potrivit pasilor descrisi in documentul „Modalitatea de depunere a contestatie in sistemul informatic MySmis”.

Astfel, dintr-un numar de 312 propuneri depuse in cadrul apelurilor, 63 de proiecte au trecut in faza de evaluare tehnica si financiara. Proiectele admise sunt adaptate nevoilor reale, au un nivel ridicat de maturitate, calitate si potential de crestere a nivelului de trai in comunitatile marginalizate.

Principalele motive de respingere au vizat neconformarea la:
– Criteriul 1: „Cererea de finantare respecta formatul solicitat si contine toate anexele solicitate” – 150 proiecte neconforme;
– Criteriul 3: „Solicitantul si partenerii sai (daca e cazul) fac parte din categoria de beneficiari eligibili si indeplinesc conditiile stabilite in Ghidul Solicitantului” – 173 proiecte neconforme;
– Criteriul 4: „Solicitantul/ partenerii trebuie sa indeplineasca conditiile specifice de eligibilitate aferente prezentului apel de proiecte” – 83 proiecte neconforme.

Cu o alocare totala de peste 347 milioane euro (cofinantarea UE si contributia nationala), apelurile au fost deschise in perioada mai-septembrie 2016. Au fost depuse 312 cereri de finantare cu o valoare totala de peste 878 milioane euro, care au fost evaluate incepand cu luna noiembrie 2016 de catre expertii ai autoritatii de management si ai organismelor intermediare din cadrul MDRAPFE.

Suma ramasa necontractata dupa etapa de selectie va face obiectul unui nou apel de proiecte estimat a fi deschis in trimestrul al II-lea a.c. in acest sens, pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, AM POCU va republica, in perioada imediat urmatoare Ghidurile Solicitantului – Conditii Specifice in varianta imbunatatita, cu elemente suplimentare de claritate si coerenta, pe baza lectiilor invatate in aceasta perioada.

Sursa: fonduri-ue

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.