POCU: Se prelungeste perioada de consultare pe ghidul solicitantului „Diaspora Start-Up”

ghid-consultare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis sa prelungeasca sesiunea de consultare publica pentru Programul „Diaspora Start-Up” care are ca obiectiv stimularea antreprenoriatului in randul cetatenilor romani din diaspora si a celor recent intorsi in tara.

MFE raspunde astfel interesului foarte mare manifestat de potentialii beneficiari ai fondurilor nerambursabile si prelungeste perioada de consultare pana la data de 30 septembrie 2016.

Ghidul Programului „Diaspora Start-Up”, cu o finantare in valoare de 30 milioane euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, a fost pus in consultare publica de catre MFE si Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni la data de 8 septembrie 2016.

Invitam persoanele sau organizatiile care considera ca pot aduce imbunatatiri programului „Diaspora Start-Up” sa ne trimita in continuare propunerile si recomandarile lor la adresa: [email protected]

Despre „Diaspora Start-up”

In acord cu prevederile POCU 2014-2020, sunt considerate eligibile activitatile care urmaresc incurajarea antreprenorialului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana. Prezentul apel va fi dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din Romania, cu exceptia regiunii Bucuresti – Ilfov.

Persoanele selectate in vederea finantarii planului de afacere vor primi intr-o prima faza o subventie in valoare de maxim 10.000 de euro, ca prima de relocare. La momentul semnarii contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeste 75% din ajutorul aprobat, reprezentand prima transa de finantare. A doua transa de finantare va fi acordata daca antreprenorul realizeaza venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei transe.

Diaspora Start-up face parte din Axa prioritara 3 – Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii – Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. – Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

2 thoughts on “POCU: Se prelungeste perioada de consultare pe ghidul solicitantului „Diaspora Start-Up””

 1. Avram Alexandru spune:

  Sunt interesat

 2. Balici Mihai spune:

  Daca se vor da banii la nu stiu ce intreprinzatori privati sau publici , aopoi acestia sa ii invete chipurile notiunea de antreprenoriat , astfel sa se scurga 50% din fonduri pe formatori (ganditi-va ca pot lua 200 lei/ora de curs un om cu studii superioare vechime minim 5 ani ,fara a fi profesor de meserie si daca face la mai multe firme ore , asa au luat pe perioada 2007-2013 salarii de 50.000 de lei pe luna ,in timp ce un profesor cu 40 de ani vechime ,cu toate gradele la cca 3500-4000 lei .luna ) JAF ,JAF ,JAF
  Banii trebuie dati direct la Agentia IMM din Ministerul Economiei si sa faca ca la programele START cu finantare guvernamentala , fara cursuri ,fara coruptie si care nu consuma 50% din fonduri pe cursuri de formare antreprenori virtuale (ce invata un om care a lucrat in Italia 10 ani la o firma prospera si vrea sa vina in Romania ,ce sa ii predea formatorul acestui om)
  UE este o structura parazitara ,putreda care genereaza coruptie ca si in cazuil de fata
  De ce obliga sa se dea banii prin niste firme private sau publice ,care ele sa stabileasca ce firme vor lua banii ,pe baza unor criterii clientelare
  Romania trebuie sa iasa din aceste structuri ,sa isi ia soarta in maini si sa nu creada cineva ca cei 30 de milioane de euro sunt cadou de la UE ., ci i-am platit inzecit prin plata taxei anuale la bugetul UE ,prin instrainarea avutiei tarii imperialismului neocolonialist de tip modern american si vest european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.