PODCA 2007-2013: Final de proiect privind promovarea programului

documente-program.jpg

program-banciDirectia pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice anunta incheierea proiectului „Suport pentru realizarea activitatilor de comunicare si promovare a PO DCA” la data de 31.12.2015. Derulat prin axa prioritara 3 – Asistenta tehnica, DMI 3.2 Sprijin pentru activitatile de comunicare si promovare ale PO DCA, proiectul a avut ca obiectiv general sa dezvolte un sistem eficient de promovare a programului, prin diseminarea informatiilor relevante, avand ca rezultat un impact pozitiv asupra absorbtiei fondurilor.

Valoarea totala eligibila a proiectului a fost de 9.920.000 lei, din care:
•    8.432.000 lei – valoarea eligibila nerambursabila FSE;
•    1.488.000 lei – cofinantare eligibila a beneficiarului;
•    0 lei valoarea neeligibila a proiectului.

La sfarsitul anului 2015, gradul de absorbtie pentru acest program era de 89,12%, nivelul estimat la finalizarea tuturor procedurilor de plata (16 mai 2016) fiind de 95%.

Scopul proiectului a constat in a contribui in mod eficient la dezvoltarea unui sistem de promovare si informare a potentialilor beneficiari, a beneficiarilor cu privire la PO DCA si in a imbunatati activitatile de comunicare ale Autoritatii de Management pentru Programului Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative”.

Grupul tinta al proiectului a fost reprezentat de beneficiarii PO DCA, personalul AM PODCA, potentialii beneficiari, publicul larg.

Principalele activitati ale proiectului au fost reprezentate de: asigurarea de servicii de web design necesare site-ului AM PO DCA, organizarea de evenimente de comunicare si instruire, asigurarea de servicii de publicitate si activitati de comunicare.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 43 de luni, in perioada 01.06.2012 – 31.12.2015, locul de desfasurare al proiectului fiind sediul AM PO DCA din Bucuresti.

Prin implementarea activitatilor proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate principale:
•    Actualizarea si imbunatatirea paginii web a AM PODCA;
•    Organizarea a 5 evenimente majore de comunicare pentru AM PO DCA, pe parcursul anilor 2012-2015;
•    Organizarea de sesiuni de informare pentru beneficiarii si potentialii beneficiari PO DCA;
•    Organizarea de sesiuni de formare pentru beneficiarii si potentialii beneficiari PO DCA pe teme precum achizitii publice, management de proiect, expert accesare fonduri structurale;
•    Organizarea unei campanii de informare tip caravana pentru beneficiarii si potentialii beneficiari PODCA;
•    Organizarea de sesiuni de formare pentru personalul AM PO DCA in domeniul relatiilor publice si comunicarii;
•    Achizitionarea de obiecte si materiale promotionale.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.