POIM: Peste 5 milioane euro pentru un proiect privind managementul deseurilor in judetul Vaslui

Rovana-Plumb-1.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat un contract de finantare in valoare totala de aproximativ 5,8 milioane euro pentru faza a doua a proiectului prin care se realizeaza Sistemul Integrat de Management al Deseurilor (SIMD) solide in judetul Vaslui.

Proiectul, al carui beneficiar este Consiliul Judetean Vaslui, este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si continua lucrarile incepute prin POS Mediu 2007 – 2013.
Obiectivul acestuia este dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deseurilor, cu reducerea impactului asupra mediului, in judetul Vaslui, prin imbunatatirea serviciilor de gestionare.

Proiectul vizeaza, de asemenea, reducerea cantitatii deseurilor neconforme, in acord cu practicile si politicile Uniunii Europene.
Concret, se vor construi platforme de colectare selectiva a deseurilor, 4 statii de transfer in Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti si se vor inchide depozitele neconforme existente in localitatile mentionate, investitiile contribuind la reducerea riscului degradarii mediului si la reducerea utilizarii nesustenabile a resurselor.

Masurile implementate prin acest proiect vor conduce la:

– introducerea unor sisteme de tratare a deseurilor, in acord cu cerintele legislatiei nationale si europene si reducerea cantitatii de deseuri depozitate;
– asigurarea unei rate de colectare a deseurilor de 100% in zonele urbane si de 95% in zonele rurale;
– promovarea colectarii selective a deseurilor reciclabile si biodegradabile in conformitate cu cerintele nationale si ale UE;
– protejarea sanatatii populatiei si a mediului, prin imbunatatirea serviciului de gestionare a deseurilor;
– conformarea cu cerintele Directivei de depozitare a deseurilor cu privire la deseurile biodegradabile.

“Toate activitatile finantate prin proiect conduc la valorificarea si reciclarea deseurilor si la protejarea rezervelor naturale. Promovam astfel utilizarea resurselor in mod responsabil fata de generatiile urmatoare, fara a le epuiza si fara a distruge mediul”, a afirmat ministrul Rovana Plumb.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.