POIM: Proiect de apa – canal in valoare de 32,19 milioane lei din judetul Suceava, aprobat la finantare

fonduri-europene.jpg

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a semnat luni, 24 aprilie, contractul de finantare privind fazarea proiectului de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata, in judetul Suceava, in valoare de 32,19 milioane lei.

Proiectul este cofinantat din fonduri europene, prin Program Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea finantarii nerambursabile este de 23,88 milioane lei.
Proiectul vizeaza continuarea si finalizarea lucrarilor privind reabilitarea sistemului de apa si a sistemelor de colectare a apei uzate in doua aglomerari urbane din judetul Suceava: Falticeni si Radauti):

  • reabilitarea conductelor de aductiune de la sursele de apa de suprafata si subterana si a statiilor de tratare a apei;
  • reabilitarea si extinderea rezervoarelor de apa, a statiilor de pompare, de hidrofor, contorizare si a retelelor de alimentare cu apa potabila;
  • reabilitarea si extinderea sistemelor de colectare si epurare a apelor uzate.

Circa 7.766 de persoane vor beneficia de o mai buna alimentare cu apa si de o mai buna tratare a apelor uzate, in urma implementarii proiectului.

In etapa a doua a proiectului sunt prevazute reabilitarea si extinderea a 6,2 km de retea de distributie a apei si 3 rezervoare de apa reabilitate. Sunt prevazute, totdata, reabilitarea a 0,7 km de retele de canalizare, extinderea si reabilitarea statiei de ape uzate.

Investitiile pentru extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si ape uzate vor fi puse in aplicare de catre operatorul regional SC ACET SA Suceava. Societatea este persoana juridica româna de drept privat si de utilitate publica, operator regional in numele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara AJAC Suceava, conform contractului de delegare incheiat in anul 2010.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene are calitatea de autoritate de management a POIM.

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.