POR 2014-2020: proiecte de 16,2 milioane de lei pentru judetul Timis

phpThumb_generated_thumbnailjpg-7.jpg

Prin fiecare proiect pe care-l implementăm avem în vedere bunăstarea şi creşterea nivelului de viaţă al locuitorilor, comunităţilor şi categoriilor profesionale! Pentru că Guvernul României şi echipa MDRAP se asigură zi de zi că până și ultimul euro alocat prin fonduri europene este cheltuit în beneficiul românilor. Aşa am ajuns la peste 85% gradul de contractare a fondurilor alocate prin POR 2014-2020!”, a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice. Declaraţia a fost făcută astăzi, 22 mai, la Timişoara, cu ocazia semnării a 4 contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare de peste 16,2 milioane de lei.

Proiectele vor fi implementate în judeţul Timiş şi au ca obiective:

  • extinderea, modernizarea şi dotarea cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara;
  • reabilitarea şi dotarea grădiniţei cu program normal din satul Remetea – Lunca;
  • înființarea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Moșnița Nouă;
  • îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea mobilității urbane pentru străzile Mihai Viteazu și Revoluției din orașul Deta.

Finanţarea celor 4 proiecte este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Tot astăzi, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu a vizitat şi stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara, propus să fie reconstruit prin Compania Naţională de Investiţii (CNI): „Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, are tot interesul să reconstruiască acest stadion, însă, în acest moment, depindem de o hotărâre de consiliu local al municipiului Timișoara, astfel încât obiectivul să poată fi promovat. Ulterior, acesta va fi demolat de Consiliul Județean și predat Companiei Naționale de Investiții. Fac un apel către Primăria și Consiliul Local Timișoara pentru a adopta hotărârea cât mai repede. Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va demara procedurile necesare pentru începerea lucrărilor la al doilea stadion ca mărime din România, atât de așteptat de toată lumea, și care, după modernizare, va avea 32.000 de locuri.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.