POR: Alte nouă blocuri de locuințe reabilitate termic la Timișoara

Foto3-blocuri.jpg

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi, 4 iunie 2019, contractele de finanțare pentru două proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice în sectorul rezidențial.

Sunt proiecte în valoare totală de peste 8 milioane de lei, care prevăd reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe din municipiul Timișoara:

  • Stelelor nr. 6, bl. T 20 (S+P+10E)
  • Aleea Cristalului 1, bl. 74, sc. D (S+P+8E)
  • Take Ionescu nr. 11-13, sc. A și B (S+P+10E)
  • Brândușei nr. 4 (S+P+4E)
  • rândușei nr. 11 (S+P+4E)
  • alea Torontalului nr. 66, bl. 119 (S+P+4E)
  • Felix nr. 23, bl. 75 sc. A+B (S+P+4E)
  • Liniștei nr. 17, bl. 92 (S+P+4E)
  • Aleea Cascadei nr. 1 (S+P+4E)

În total, 308 apartamente vor beneficia de un consum redus de energie prin implementarea celor două proiecte. Investițiile vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea locuințelor, reducerea emisiilor de CO2 și îmbunătățirea aspectului urbanistic.

Sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termoizolarea planşeului peste subsol și izolarea planșeului peste ultimul nivel.

Semnatarii contractelor au fost domnul Nicolae ROBU, primarul Municipiului Timișoara, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe. Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Valoarea totală a celor două proiecte este de 8.062.565,62 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4.815.228,03 lei.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.