POR: Au fost semnate 7 contracte de finanțare în valoare de peste 274 de milioane de lei

bani-ue.jpg

In data de 20.05.2019, Directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia, Doamna Marilena Bogheanu, a semnat la Ramnicu Valcea, in prezenta Domnului viceprim-ministru Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice șapte contracte de finantare care urmeaza a fi implementate la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia.

In judetul Dolj urmeaza a fi implementate urmatoarele contracte:

1. Modernizare DJ561 A, Giurgita (DJ561) – Urzica Mare – Urzicuta – Afumati – Boureni – Bailesti – Balasan – Motatei Gara – Motatei (intersectie DN56), tronson 1
Solicitant: Parteneriat intre: UAT Judetul Dolj, UAT Comuna Giurgita, UAT Comuna Urzicuta, UAT Comuna Afumati, UAT Municipiul Bailesti, UAT Comuna Motatai
Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de accesibilitate a unei comunitati totale de 35.460 persoane din judetul Dolj la reteaua TEN-T, comunitate localizata atat in zona rurala formata din 5 comune strabatute de drumul judetean DJ 561 A – tronson 1, cat si in municipiul Bailesti.
In acest fel, modernizarea drumului judetean DJ 561 A Giurgita (DJ561) – Urzica Mare – Urzicuta – Afumati – Boureni – Bailesti – Balasan – Motatei Gara – Motatei (intersectia cu DN 56), Km 0+000-41+474 stimuleaza mobilitatea in Regiunea Sud-Vest Oltenia prin cresterea accesibilitatii zonelor rurale din comunele Giurgita, Afumati, Motatei, Urzicuta totalizand 15.680 locuitori, precum si a municipiului Bailesti, cu 19.780 locuitori, la reteaua TEN-T rutier, precum si la rutier si feroviar/naval-port.
Proiectul prevede realizarea de investitii pentru o infrastructura rutiera prietenoasa si sigura pentru pietoni, prin: amenajarea a 23,155 Km de trotuare noi pentru circulatia pietonala, 35 treceri de pietoni moderne marcate si pre/semnalizate corespunzator, amenajarea a 16 statii de autobuz.

Valoarea toala a proiectului este de 127.561.434,63 lei din care finantarea nerambursabila este de 123.886.230,25 lei.

2. Modernizare DJ561 A, Motatei (intersectie DN56) – Dobridor – Unirea – Plenita – Lim. Jud. Mehedinti, tronson 2
Solicitant: UAT Judetul Dolj, UAT Comuna Motatai, UAT Comuna Unirea, UAT Comuna Plenita

Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de accesibilitate a unei comunitati totale de 15.384 persoane din judetul Dolj la reteaua TEN-T, comunitate localizata in zona rurala formata din 3 comune strabatute de drumul judetean DJ561A – tronson 2.
Proiectul prevede realizarea de investitii in modernizarea a 30,40 km de drum,: amenajarea a 14,245 Km de drum, trotuare noi pentru circulatia pietonala, 23 treceri de pietoni moderne marcate si pre/semnalizate corespunzator, 18 statii de autobuz.

Valoarea totala a proiectului este de 91.176.13,10 lei, din care finantarea nerambursabila este de 88.798.230,68 lei.

3. „ Dotare ambulatoriu Spital Orasenesc Segarcea”
Solicitant: UAT Oras Segarcea
Obiectivul General al proiectului: Cresterea accesibilitatii si calitatii serviciilor de sanatate furnizate in cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orasenesc Segarcea, prin dotarea corespunzatoare a ambulatoriului.

Prin implementarea acestui contract vor fi asigurate dotari pentru urmatoarele specializari: dermatologie, cardiologie, ortopedie-traumatologie, obstetrica-ginecologie, chirurgie generala, medicina interna, pediatrie, ORL, recuperare, medicina fizica si balneologie, oftalmologie, neurologie, urologie, laborator analize medicale, laborator radiologie si imagistica medicala. Proiectul prevede doar dotari.

Valoarea totala a contractului este de 10.556.669,71 lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.223.003,62 lei.

4. Centru de zi pentru batrani, localitatea Ghizdavesti, comuna Celaru

Solicitant: UAT Comuna Celaru, judetul Dolj
Obiectivul General al proiectului: Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale în Comuna Celaru, judetul Dolj prin conversia cladirii in stare de degradare, ce a avut destinatia de Scoala Comunala in Centru de zi pentru persoane varstnice.

Prin implementarea acestui contract se urmareste conversia cladirii in stare de degradare, ce a avut destinatia de Scoala Comunala in Centru de zi pentru persoane Varsnice prin executarea lucrarilor de reabilitare si modernizare, implicit crearea cadrului optim din punctul de vedere al spatiului pentru buna functionare a unui centru de zi pentru persoanele vârstnice. Astfel, se propune reabilitarea, modernizarea si dotarea imobilului Corp C1 cu o suprafata construita si desfasurata de 431 mp , regim de inaltime – Parter, din punctul de vedere al consolidarii, refacerii finisajelor, atât cele exterioare, cât si cele interioare, dar si al instalatiilor, pentru a asigura o buna functionare, consumuri reduse, dar si pentru asigurarea sigurantei în exploatare.
Cladirea cu destinatia actuala de scoala, va fi transformata intr-un centru de ingrijire de zi a batranilor.

Valoarea totala a acestui contract este de 2.777.547,78 lei, din care finantarea nerambursabila este de 2.437.772,94 lei.

In judetul Valcea urmeaza a fi implementate urmatoarele contracte:

1. Extinderea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal “Costache Nicolescu” – Dragasani
Solicitant : UAT Municipiul Dragasani
Obiectivul general al contractului il reprezinta consolidarea calitatii si eficacitatii serviciilor furnizate prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Municipal Costache Nicolescu Dragasani
Prin implementarea acestui proiect vor fi dotate 12 cabinete si 2 spatii pentru imagistica, radiologie si birou informatii/ internari, necesare pentru functionarea Ambulatoriului si pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente si imbunatatite.
Principalele lucrari de interventie/ activitati aferente investitiei de baza sunt:
– Reconfigurarea parterului si stabilirea unui flux medical coerent;
– Extinderea cladirii pe latura de N, cu un corp avand regim de inaltime P+1E, cu forma rectangulara in plan;
– Dotarea si utilarea cu echipamente specifice;
– Amenajarea de cai de acces, in suprafata de 126.40 mp.

Valoarea totala a contractului este de 10.698.205,70 lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.468.509,69 lei.

2. Imbunatatirea calitatii vietii populatiei prin modernizarea institutiilor de invatamant, culturale si recreative si a infrastructurii in orasul Balcesti, judetul Valcea
Solicitant: UAT Oras Balcesti, judetul Valcea
Obiectivul general al proiectului îl reprezinta imbunatatirea calitatii vietii populatiei prin modernizarea institutiilor de invatamant, culturale si recreative si a infrastructurii din orasul Balcesti, prin modernizare, reabilitare si dotare Scoala V-VIII Liceul Petrache Poienaru – cladire C1 si Sala de sport- cladire C2, modernizare, reabilitare si dotare Local Scoala Otetelisu – cladire C1, demolare si reconstruire Sala de festivitati scoala Otetelisu- cladire C3, Imbunatatirea spatiilor publice urbane prin modernizarea cailor de acces.

Prin implementarea acestui proiect vor fi realizate
1. Modernizarea, reabilitarea si dotarea Scolii V-VIII – Liceul Petrache Poenaru (C1), modernizare, extindere si dotare sala de sport (C2), desfiintare cladire (C3), construire terenuri de sport si imprejmuire;
2. Modernizarea, reabilitarea si dotarea Scolii Gimnaziala Otetelisu (C1), desfiintare cladire (C3), construire sala e festivitati, vestiare, terenuri de sport si imprejmuire;
3. Modernizarea a 11,248 km: DJ 651A, DC 297 – Ulicioiu, DC 352 – Aleea Bisericii, Aleea si str. Oltetului, DC 69, DC41 si DC 48 – Dealul Raii, si vor fi amenajate trotuare pe Aleea si str. Petrache Poenaru, str. Policlinicii.
Valoarea totala a contractului este de 23.283.981,31 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22.818.301,68 lei.

In judetul Mehedinti urmeaza a fi implementat urmatorul contract:

Extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin
Solicitant: UAT Judetul Mehedinti
Obiectivul contractului il reprezinta extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin cu conformarea la exigentele impuse de normativele in vigoare.
Valoarea totala a contractului este de 12.055.298,60 lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.443.385,77 lei.

Sursa: ADR Sud Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.