POR: Au fost semnate cinci noi contracte cu finantare europeana prin Regio

Picture1-1.png

Ieri, 22 august 2018, in Sala de Consiliu a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest au fost semnate cinci noi contracte de finantare pentru urmatoarele proiecte:

  • „Cresterea eficientei energetice prin masuri de reabilitarea si modernizarea cladirii Primariei orasului Buzias” – beneficiar: Orasul Buzias
  • „Reabilitare, modernizare scoala Gimnaziala <<Alexandru Moisi>> Moldova Noua, Sala de sport si dependinte” – beneficiar: Orasul Moldova Noua
  • „Eficienta energetica cladiri publice, orasul Uricani, judet Hunedoara” – beneficiar: Orasul Uricani
  • „Cresterea eficientei energetice a blocului B – B-dul Decebal din Municipiul Deva” – beneficiar: Municipiul Deva
  • „Reabilitarea, modernizarea cladirilor si echiparea infrastructurii educationale a Colegiului National Pedagogic <<Regina Maria>> (scoala generala)” – beneficiar: Municipiul Deva

Semnatarii acestor contracte au fost domnul Nicolae-Florin OANCEA, Primarul Municipiului Deva, domnul Danut BUHaESCU, Primarul Orasului Uricani, domnul Adrian Constantin TORMA, Primarul Orasului Moldova Noua, domnul Cristian-Vasile CiNDEA, Viceprimarul Orasului Buzias alaturi de domnul Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020.

Proiectul Orasului Buzias „Cresterea eficientei energetice prin masuri de reabilitarea si modernizarea cladirii Primariei orasului Buzias” vizeaza imbunatatirea izolatiei termice a cladirii, reabilitarea sistemului de incalzire, alimentare cu apa calda, iluminare, ventilare si climatizare, instalarea unor instalatii de productie alternativa de energie, reparatii si consolidari locale. Implementarea proiectului se va desfasura pe parcursul a 35 de luni. Valoarea totala a proiectului este de 2.331.912,41 lei (500.582,26 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 1.318.649,99 lei (283.069,29 euro).

Proiectul Orasului Moldova Noua „Reabilitare, modernizare scoala Gimnaziala <<Alexandru Moisi>> Moldova Noua, Sala de sport si dependinte” vizeaza cresterea eficientei energetice a scolii Gimnaziale „Alexandru Moisi” si a salii de sport prin lucrari de reabilitare termica, introducerea unui sistem de incalzire prin montarea unor pompe de caldura si prin utilizarea de panouri solare pentru prepararea apei calde, lucrari de recompartimentare interioara si instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului. De asemenea, vor fi create facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Implementarea proiectului se va desfasura pe parcursul a 36 de luni. Valoarea totala a proiectului este de 5.707.214,33 lei (1.225.144,76 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 4.423.630,73 lei (949.603,02 euro).

Proiectul Orasului Uricani „Eficienta energetica cladiri publice, orasul Uricani, judet Hunedoara” vizeaza reabilitarea termica a doua corpuri A si B aferente Primariei Orasului Uricani, montarea de panouri solare pentru alimentare cu energie, refacerea retelei de distributie a apei si amenajarea accesului pentru persoane cu dizabilitati. Implementarea proiectului se va desfasura pe parcursul a 24 de luni. Valoarea totala a proiectului este de 4.623.062,96 lei (992.414,34 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 3.985.705,50 lei (855.595,38 euro).

Proiectul Municipiului Deva „Cresterea eficientei energetice a blocului B – B-dul Decebal din Municipiul Deva” vizeaza izolarea termica a cladirii, inlocuirea tâmplariei, inchiderea balcoanelor cu tâmplarie termoizolanta, inlocuirea lifturilor si instalarea de sisteme alternative de producerea energiei si inlocuirea corpurilor de iluminat din spatiile comune. Implementarea proiectului se va desfasura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totala a proiectului este de 1.567.952,82 lei (336.586,13 euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 940.771,69 lei (201.951,68 euro).

Finantarea nerambursabila pentru aceste proiecte se acorda in cadrul axei prioritare 3 „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”, prioritatea de investitii 3.1 „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor”, Operatiunea A – Cladiri rezidentiale si Operatiunea B – Cladiri Publice a Regio – Programul Operational Regional 2014-2020 (Regio-POR 2014-2020).

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.