POR DMI 4.3-MICROINTREPRINDERI

De ceva timp, umblă vorba prin târg că se va lansa POR-4.3 SRIJINIREA DEZVOLTĂRII MICROÎNTREPRINDERILOR (câte au mai rămas, și câte vor mai fi eligibile). Foarte bine! Anul trecut, termenul de depunere a fost luna iunie și la mai bine de un an s-au semnat contractele de finanțare – o fi bine, o fi rău…? Povestea este aceasta: http://onofreiciuc.blogspot.com/2007/12/o-fi-bine-o-fi-rau.html

Pe newsletter-ul ADR CENTRU “se zice că” DMI-ul 4.3 se va lansa în luna august (s-a mai zvonit). Ceea ce este foarte interesant este că “Se preconizează o relansare a domeniului 4.3 în luna august 2009, urmând ca şi acest domeniu să fie cu depunere continuă până la epuizarea fondurilor. Suma rămasă disponibilă la nivelul Regiunii este de 15,21 milioane euro.” – o fi bine, o fi rău…?

O fi bine pentru proiectele care au punctaje mici conform grilei de evaluare și care în acest fel vor putea obține finanțarea.

O fi rău pentru firmele care nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate și care sperau ca la anul sau la o altă sesiune pentru depunerea proiectelelor să poată beneficia de finanțarea UE.

P.S.Cel mai sec banc pe care l-am auzit în viața mea:

Un cal păștea liniștit pe o pajiște. La un moment dat, fără să-și dea seama, înghite o muscă aflată pe un fir de iarbă. Musca, din gura calului începe să strige: “Calule, nesimțitule, m-ai înghițit, dă-mi drumul!!”

Dar degeaba…. calul plecase.

About Adrian Stoia

In urma cu ceva timp, cineva m-a intrebat cu ce ma ocup. Pentru ca in acel context nu am vrut sa-i raspund direct, am ales o varianta evaziva – i-am spus ca sunt scriitor. La intrebarea Ce fel de scriitor? Am fost nevoit sa-i spun ca de fapt scriu proiecte/cereri de finantare pentru fonduri UE. Imediat persoana respectiva a aratat un interes deosebit fata de acest subiect (lucru de care m-am ferit – nu era nici locul nici momentul pentru asa ceva) si a inceput sa-mi spuna ca vrea o finantare pentru… NU SUNT PERFECT. Am scris proiecte care in urma evaluarii au obtinut rezultate bune dar si proiecte cu rezultate mai slabe (punctaj rezultat in urma evaluarii), in functie de client – si evident conteaza relatia cu acesta, modul in care este dispus sa furnizeze informatiile necesare – dar si inspiratia mea la momentul respectiv (ceea ce nu suna profesional dar nu sunt un robot si stiu ca nu sunt perfect).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.