POR: Lucrarile la modernizarea drumului Iasi-Botosani, proiect finantat prin REGIO, vor fi finalizate in curand

ADR_nord_est.jpg

ADR_nord_estLocuitorii din localitatile Tiganasi, Vladeni, Sipote, Plugari, judetul Iasi, dar si soferii care tranziteaza zona Iasi-Botosani asteapta cu interes finalizarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumului judetean Iasi-Botosani, proiect finantat prin Programul Operational Regional, initiat si implementat de Judetul Iasi.

Reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere interjudetene DJ 282C, DJ 282, DJ 282B Iasi-Botosani” a fost primul proiect depus pentru finantare prin Programul Operational Regional in Regiunea Nord-Est, in anul 2007, dar cu siguranta nu a fost proiectul cu cel mai lin parcurs. Iata ca, la finalul anului 2014, atat initiatorii proiectului, partenerii acestora in implementare (Autoritate de Management, Organism Intermediar, constructori), cat si mare parte din locuitorii Regiunii Nord-Est vor avea ocazia sa constate atingerea obiectivelor investitiei, considerata strategica pentru infrastructura regionala.

Cu o valoare totala de 82.038.960,46 lei, din care 57.072.301,74 lei finantare nerambursabila, proiectul isi propune reabilitarea a 38 kilometri de drum si modernizarea a sapte poduri pe traseul dintre cele doua judete.

Drumul se afla la momentul solicitarii finantarii intr-o severa stare de degradare, iar prin viabilizarea acestuia, proiectul contribuie la cresterea sigurantei rutiere, la reducerea poluarii si costurilor de transport de marfuri si calatori, la facilitarea accesului agentilor economici spre centrele comerciale urbane, la valorificarea potentialului turistic prin inlesnirea accesului la obiectivele turistice si culturale aflate pe traseu si, nu in ultimul rand, la promovarea cooperarii si coeziunii interregionale.

In total se estimeaza ca peste 1,8 milioane de persoane ar putea beneficia in mod direct sau indirect de impactul acestei investitii.

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.