POR: Peste 20 de milioane de lei, pentru reabilitarea cetatii Fagarasului

cetatea-fagaras.jpg

Un nou contract de finantare cu fonduri europene a fost semnat astazi de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE), pentru restaurarea si valorificarea Cetatii Fagarasului (jud. Brasov).

Proiectul va fi implementat prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, si vizeaza restaurarea, consolidarea si amenajarea/refunctionalizarea unor spatii existente, din incinta cetatii, prin reconstituirea, respectiv refacerea acestora.

Valoarea totala a investitiei este de 21.805.731,57 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 21.369.616,594 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

„Proiectul este unul foarte asteptat de autoritatile locale si de turisti, deopotriva, intrucât Cetatea Fagarasului este una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale din Europa de Est. Prin semnarea acestui contract, se dovedeste inca o data ca fondurile europene pe care România le are la dispozitie reprezinta o sursa de finantare extrem de pretioasa pentru conservarea patrimoniului cultural si pentru valorificarea acestuia”, a mentionat doamna Sevil Shhaideh, subliniind ca România si-a propus ca, pâna la finalul acestui an, sa ramburseze de la Comisia Europeana 5,2 miliarde de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, iar, dupa intervenția asupra obiectivului, se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste de la 75.540 la 100.711.

Sursa; MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.