POR: S-au semnat contractele de finantare pentru achizitia de ambulante noi

phpThumb_generated_thumbnailjpg-6.jpg

Astazi, 24 octombrie, viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat 7 contracte de finantare pentru achizitionarea ambulantelor si echipamentelor aferente acestora, in vederea cresterii capacitatii de reactie si raspuns in cazul situatiilor de urgenta si dezastrelor colective.

Cele 7 proiecte au fost depuse la sfarsitul lunii august 2018 si sunt destinate regiunilor mai putin dezvoltate (regiunea Bucuresti-Ilfov nu este eligibila in cadrul Axei Prioritare 8).

Echipamentele achizitionate vor permite evaluarea, primul-ajutor calificat, acordarea asistentei medicale si transportul pacientilor atat prin modernizarea infrastructurii existente a sistemului integrat de urgenta, cat si prin dezvoltarea de noi structuri in cadrul acestuia.

Valoarea totala a celor 7 contracte este de 558.903.141,45 lei, pentru achizitionarea urmatoarelor tipuri de ambulante, distribuite in cele sapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru):

  • ambulante de tip A 2;
  • ambulante de tip B 4 x2;
  • ambulante de tip B 4 x 4;
  • ambulante de tip C pentru transportul nou-nascutilor in stare critica;
  • ambulante specializate pentru pacientii cu risc biologic;
  • ambulante pentru transport victime multiple;
  • posturi medicale avansate;
  • unitati de suport pentru accidente colective;
  • ambulante pentru acces in zone foarte greu accesibile.

Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), in calitate de lider de parteneriat, si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta (ISU) din fiecare regiune.

Serviciile de Ambulanta Judetene (SAJ-urile), autoritatile administratiei publice locale (consiliile judetene si consiliile locale), institutiile publice cu atributii in domeniul cautarii-salvarii de persoane in zone montane, greu accesibile, alaturi de ISU si IGSU, sunt beneficiari directi ai achizitiilor acestor echipamente.

Grupul tinta al acestor proiecte este reprezentat de populatia care va beneficia de servicii medicale si echipamente care vor permite cresterea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta, inclusiv in cazul accidentelor cu victime multiple, si vor creste eficienta si calitatea serviciilor medicale de urgenta si a celor de prim-ajutor calificat.

Finantarea contractelor este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020 (Axa Prioritara 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale”, prioritatea de investitii 8.1. – „Investitiile in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de colectivitatile locale”).

In cadrul acestei axe, se finanteaza proiecte dedicate serviciilor de sanatate si proiecte de infrastructura pentru servicii sociale.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top