POSCCE: Ministerul Educatiei Nationale a preluat atributiile ANCS

regulament_licitatie.jpg

regulament_licitatieMinisterul Educatiei Nationale (MEN) anunta intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern nr. 185 din 16 aprilie 2013, privind organizarea si functionarea MEN.

Hotararea, publicata in Monitorul Oficial nr 249/2013, contine organigrama MEN si prevede atributiile ministerului, precum si toate institutiile din subordonarea sau coordonarea acestuia.

Astfel, Ministerul Educatiei preia activitatea, structurile specializate si personalul Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica (ANCS), care se desfiinteaza la data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern.

Ca urmare a desfiintarii ANCS, in cadrul Ministerului Educatiei Nationale se organizeaza si functioneaza, pe langa Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OI POSDRU MEN), si Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), Axa Prioritara 2 – Cresterea competitivitatii economice prin cercetare-dezvoltare tehnologica si inovare, cu toate atributiile privind implementarea Axei 2, in baza acordului-cadru de delegare incheiat cu AM POSCCE.

Ministerul Educatiei Nationale exercita si atributiile specifice ale organelor de specialitate ale administratiei publice centrale in coordonarea sau sub autoritatea carora s-au aflat institutele nationale de cercetare-dezvoltare.

Patrimoniul Ministerului Educatiei Nationale se constituie prin preluarea partiala a patrimoniului fostului Minister al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si prin preluarea integrala a patrimoniului Autoritatii Nationale de Cercetare stiintifica.

Document anexat:

Hotararea de Guvern nr. 185 din 16 aprilie 2013 (PDF)

Sursa: Ministerul Educatiei Nationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.