POSCCE: Ministrul Teodorovici cere semnarea tuturor contractelor de finantare pana la finalul lunii aprilie

Teodorovici_semneaza.jpg

Teodorovici_semneazaPana in luna aprilie a acestui an trebuie semnate toate contractele de finantare prin POSCCE, pentru care nu a fost finalizata inca evaluarea.

Acesta a fost mesajul transmis de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prezent la evenimentul “Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – instrument in sprijinul competitivitatii intreprinderilor”, organizat de Autoritatea de Management POSCCE.

Teodorovici a mai cerut “mobilizare totala”, in vederea recuperarii decalajelor din trecut.

“Valoarea proiectelor ramase inca in diverse faze de evaluare si contractare este de aproximativ 300 milioane de euro, din care majoritatea sunt proiecte de investitii mari, importante pentru economia nationala. Actualul Guvern este unul care sustine foarte mult sectorul privat, cel caruia i se adreseaza acest program. Nu va ascund faptul ca anul 2014 este unul dificil pentru ca trebuie sa continuam ceea ce am inceput in 2013, adica sa nu pierdem nici macar un euro din banii europeni. Am reusit acest lucru in 2013, asadar se poate, si nu sunt multe statele care au facut acest lucru. Acum trebuie sa ne propunem o tinta si mai inalta, iar pentru aceasta avem nevoie, in mod obligatoriu, de un sistem de implementare eficient si simplificat. Este un obiectiv pe care imi propun sa-l atingem pana la finalul acestui an. Nu trebuie sa reusim sa facem doar absorbtie, ci si sa perfectam un model de implementare care sa aiba impact in economia romaneasca”, a subliniat Eugen Teodorovici.

In ceea ce priveste transferul Autoritatilor de Management POSCCE si POSDRU in subordinea MFE, ministrul a aratat ca o simplificare a sistemului si, implicit, o reducere a birocratiei, va conduce la evitarea unor presiuni nejustificate asupra beneficiarilor. “Este foarte important ca noi sa constientizam ca trebuie sa lucram pentru beneficiari. Aceasta imi doresc sa fie mentalitatea cu care sa pornim pe acest drum impreuna”, a adaugat Eugen Teodorovici.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.